1 de 10
Nadal

La Fira de Santa Llúcia de Manresa tindrà una seixantena llarga de parades

El certamen tindrà lloc aquest cap de setmana a la plaça Major i dimarts vinent, dia de Santa Llúcia, a la baixada de la Seu

El proper dimarts les parades se situaran a la baixada de la Seu | ASLI
per Redacció, 7 de desembre de 2022 a les 14:39 |
Un any més, l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l'associació Amics de la Fira Santa Llúcia organitzen la tradicional Fira de Santa Llúcia, que tindrà durant el cap de setmana del 10 i 11 de desembre a la plaça Major i el dimarts 13, dia de Santa Llúcia, a la baixada de la Seu. En aquesta fira de caràcter nadalenc, s'agruparan una seixantena llarga d'expositors i artesans, on s'hi podran trobar principalment productes relacionats amb les festes de Nadal, a banda d'aliments i productes artesanals, entre d'altres.

La fira té preparada una gran quantitat d'activitats durant els tres dies en què se celebra. Els dies més carregats són els del cap de setmana, on s'hi podrà trobar des d'un Tió solidari (a la plaça Major) fins a espectacles de dansa (a càrrec de l'Escola Julieta Soler), cantades de nadales amb l'Orfeó Manresà i espectacles de percussió itinerant amb els Batrakes. També hi haurà tallers infantils, el motocarro de la pel·lícula Plácido o capgrossos, entre d'altres propostes. Paral·lelament, a la plana de l'Om s'hi trobarà el Mercat dels Somiatruites, un espai que acollirà parades d'artistes i artesans de la Catalunya Central.


D'altra banda, dimarts 13, també hi ha diverses activitats programades a la baixada de la Seu, on es destaca la tradicional ofrena de ciris a la Seu, acompanyat d'un mercat amb parades nadalenques, on es podran comprar ciris.

El programa sencer dels tres dies de la fira es pot consultar a la web de Fira Manresa i també al llibret especial de Nadal de l'Ajuntament de Manresa.

Afectacions de la mobilitat amb motiu de la fira

D'altra banda, amb motiu de la fira, hi haurà afectacions de trànsit el cap de setmana a l'entorn de la plaça Major i dimarts vinent a l'entorn de la baixada de la Seu.


El dissabte 10 i el diumenge 11 de desembre, de 9 a 21h, es prohibirà la circulació de vehicles per la plaça Major, amb motiu de la col·locació de les parades de la fira i de la celebració d'actes diversos. En concret, es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Sobrerroca a l'alçada del control d'accés a l'illa de vianants de Plaça Major, de manera que els vehicles que circulin pel carrer Sobrerroca es desviaran pel Passatge Amics, en direcció a la plaça del Carme i la plaça Europa. Per aquest motiu, en aquest horari, no es podrà circular pels carrers Sobrerroca, Plaça Major, Cap del Rec, Baixada del Pòpul, Sant Miquel i Sant Ignasi Malalt.

Dimarts 13 de desembre, de 7 a 21h es prohibirà l'estacionament i la circulació per l'illa de vianants de la Baixada de La Seu, amb motiu de la col·locació de parades de venda i la celebració d'actes en aquest espai.
Participació