El Baxi Manresa perd el partit i el liderat a la Champions (77-88)

El Limoges gestiona molt millor la segona part

Els 30 punts de Harding no han estat suficients per al Baxi Manresa
Els 30 punts de Harding no han estat suficients per al Baxi Manresa | FIBA
06 de desembre del 2022
Actualitzat a les 23:44h
Un partit que el Baxi Manresa ha començat de forma molt il·lusionant ha acabat amb una gran decepció davant el Limoges. El gran primer quart de Jerrick Harding no ha tingut l'acompanyament dels seus companys. Poc a poc, el Baxi Manresa s'ha anat diluint i no ha pogut endur-se un partit que era molt important per a la definició del grup F de la Basketball Champions League. A més, la victòria del Benfica deixa els manresans segons a manca d'un partit per acabar la primera fase. Per afegir més males notícies, els de Pedro Martínez han perdut l'average amb el Limoges.

Dani Pérez, Jerrick Harding, Adam Waczynski, Juan Pablo Vaulet i Tyson Pérez han format el cinc inicial del Baxi Manresa. Per part del Limoges han sortit d'inici Bryce Jones, Javontae Hawkins, Nicolas Lang, Desi Rodríguez i Wilfried Yeguete. El partit ha començat sent un festival ofensiu on els atacs superaven clarament les defenses. Harding estava molt inspirat des de la llarga distància. El nord-americà ha sumat quatre triples consecutius sense errada. Wilfried Yeguete era el màxim anotador visitant sumant cistelles fàcils sota el cèrcol (18-11, minut 5). Massimo Cancillieri, tècnic visitant, ha demanat temps mort. Harding ha seguit amb la seva actuació particular i continuava sumant per al Baxi Manresa. Als triples anteriors, hi ha sumat tres cistelles. Dues de les quals amb l'afegit de tirs lliures addicionals. L'escorta ha acabat el primer quart amb 20 punts sense error. L'equip manresà dominava clarament (33-22).

El Limoges ha intentat reduir distància amb un parcial de 0-5. Brancou Badio sumava un triple tranquil·litzador. El Baxi Manresa ha pogut contenir el seu oponent. En bona part, gràcies a l'entrada en escena de Dani Pérez. El base ha sumat de tres i ha repartit assistències per superar novament la desena de punts a favor del seu equip (41-29, minut 15). Un nou parcial de 0-5 dels visitants ha provocat el primer temps mort de Pedro Martínez. Els manresans no han reaccionat. El conjunt francès seguia retallant diferències. A manca d'un minut i mig per arribar al descans s'han col·locat a un sol punt (43-42). Dos triples seguits de Jordan Caroline ha permès arribar al descans amb millor sabor de boca als bagencs (49-42).

Hawkins i Rodríguez s'han fet els amos de l'atac visitant. Entre els dos han aconseguit que el seu equip es posés a un sol punt. Lang, de tres, avançava el Limoges molts minuts després (54-56, minut 24). Pedro Martínez es veia obligat novament a demanar temps mort. Cinc punts seguits del Baxi Manresa trencaven la mala dinàmica malgrat que el ritme de partit havia canviat de cantó. A manca del darrer període, l'equip manresà perdia de cinc punts (64-69).

Quatre punts seguits de Harding reduïen el desavantatge del Baxi Manresa a la mínima expressió. Graves, de tres, tornava a complicar la situació. Els bagencs ho intentaven. Però no tenien la mateixa guspira que al començament de partit. Això permetia el Limoges jugar amb una certa tranquil·litat mentre que el Baxi Manresa feia llançaments precipitats. Jones situava un perillós 75-81 a menys de dos minuts per acabar. Ha estat un cop dur. Impossible de recuperar. Els manresans no només han perdut el partit. També han perdut l'average amb els francesos i el liderat del grup F. 77-88 final a manca d'una jornada que decidirà el futur europeu del Baxi Manresa.

Incidències: Aleksandar Glisic (Sèrbia), Kerem Baki (Turquia) i Mehmet Karabilecen (Turquia) han estat els àrbitres del partit. Sense eliminats.