Crist Rei es torna marroquí

Centenars de manresans celebren a la cèntrica plaça el triomf de la seva selecció contra Espanya al Mundial de Qatar

La plaça de Crist Rei de Manresa s'ha omplert d'aficionats de la selecció del Marroc
La plaça de Crist Rei de Manresa s'ha omplert d'aficionats de la selecció del Marroc | Pere Fontanals
06 de desembre del 2022
Actualitzat a les 20:26h
Centenars de manresans s'han aplegat aquest dimarts a la plaça de Crist Rei i els seus voltants després que s'hagi confirmat la victòria de la selecció del Marroc davant l'espanyola als vuitens de final del Mundial de Qatar a la tanda de penals. Joves, infants, gent gran i moltes dones han participat de la festa en ple cor de Manresa.


Banderes del Marroc, vermelles amb l'estrella verda de cinc puntes, també moltes banderes amazigh del poble bereber, samarretes de la selecció africana, mocadors al cap amb els colors de la bandera, cridòria, celebració i molts clàxons s'han aplegat al passeig Pere III de Manresa per celebrar una victòria futbolística a l'estil de les que apleguen el Barça o el Madrid, o més nostrades, quan el bàsquet ens ha portat a la glòria.

Tot just quan ha finalitzat el partit, la pròrroga i els penals, molts manresans a peu i molts altres en cotxe s'han dirigit a la plaça de Crist Rei, on se celebren les victòries esportives a la ciutat. Mai Manresa no havia tingut una mostra tant massiva, de celebració o de qualsevol altre tipus, de la seva comunitat més nombrosa, fora de la catalana i l'espanyola.
 

Bengales, balls, banderes i cridòria a la celebració de la victòria del Marroc contra Espanya. Foto: Pere Fontanals


Els que hi arribaven a peu onejaven les seves banderes, cremaven les seves bengales, feien esclatar algun petard, cantaven i ballaven. Els que volien arribar-hi en cotxe, no podien perquè un control de la Policia Local de Manresa els feia tornar amunt després de rodejar la plaça Espanya. Tant els feia. Els clàxons dels cotxes, els crits d'alegria i l'onejar de banderes servia per fer els dos trams superiors del Passeig i després tornar-hi amb la complicitat dels vianants que baixaven a la celebració.

La selecció de futbol del Marroc ha derrotat l'espanyola aquest dimarts als vuitens de final del Mundial de Qatar en una tanda de penals en què els futbolistes d'Espanya han estat molt desencertats i no n'han aconseguit fer ni un. Mai la selecció del Marroc no havia arribat tan lluny en una Copa del Món. Fer-ho, a més, derrotant Espanya, en un partit que en moltes llars manresanes s'ha viscut com un derby, encara ha donat més al·licient als vencedors.