Tornen «Els Pastorets» de Balsareny, rejovenits i més feminitzats

En total se'n faran tres funcions a la Sala Sindicat, el dia de Nadal i el 7 i el 8 de gener

Balsareny tornarà a gaudir amb «Els Pastorets»
Balsareny tornarà a gaudir amb «Els Pastorets» | Txus Garcia
Redacció
06 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:22h
Un any més, Els Pastorets de Balsareny tornaran a fer bullir les calderes d'en Pere Botero, i ho faran amb un bon esplet de personatges molt joves, juntament amb altres de veterans, i donant especial èmfasi als rols femenins, amb pastores, noies arcàngels, dimònies i personatges ja coneguts, com la Rovellona i la Llucifera, i dues novetats, la Sacerdotessa i la Jezabel. Amb els Dansaires dirigits per Alba Fontanet i la novetat d'una coreografia de Pecats Capitals dissenyada per la jove Queralt Artigas, Els Pastorets de Balsareny presenten una proposta escènica renovadora, àgil i dinàmica coordinada per un equip de direcció que encapçala Climent Ribera, juntament amb l'Aina Rodríguez i la Laia Rodríguez.

D'aquesta manera, Els Pastorets culminem el procés de renovació estètica i generacional que havien emprès des de les temporades 2018-19 i 2019-20, després d'un intermedi forçat per les restriccions sanitàries a causa de la Covid-19, en què durant dues temporades es va presentar el muntatge de Climent Ribera Salut, pastors (que falta ens fa!), modern i trencador, que va causar sensació.

Ara es reprèn el fil, i Els Pastoretsde tota la vida amb nova saba i energies renovades, continuaran fent sentir a Balsareny la prosa i els versos de Josep Maria Folch i Torres, i podent tornar a gaudir de les peripècies d'uns pastors humils, uns dimonis ingenus, uns àngels de bona jeia i uns dansaires molt trempats.

Amb una durada aproximada d'una hora i mitja sense intermedi, Els Pastorets de Balsareny faran tres representacions a la Sala Sindicat: el dia de Nadal, 25 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda; el dissabte 7 de gener a les 8 del vespre, i el diumenge 8 de gener a 2/4 de 7 de la tarda.

Les entrades es poden adquirir anticipadament al web d'Els Pastorets de Balsareny i al web de l'Ajuntament de Balsareny.

106565