​El Baxi Manresa intentarà lligar el liderat de la Champions

La victòria contra el Limoges i la derrota del Benfica davant el VEF Riga ho certificaria

El Baxi Manresa va derrotar el Limoges al partit de la primera volta
El Baxi Manresa va derrotar el Limoges al partit de la primera volta | FIBA
05 de desembre del 2022
Actualitzat el 06 de desembre a les 17:19h
Europa hauria de ser la medicina per un Baxi Manresa en hores molt baixes. Les circumstàncies no són les més esperançadores al Nou Congost abans de rebre el Limoges aquest proper dimarts, 6 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre en un partit que es podrà seguir per Esport3. En joc hi ha la primera posició del grup F de la Basketball Champions League. Els manresans assoliran la primera posició si són capaços de guanyar el seu partit i si el Benfica perd contra el VEF Riga. En cas que la combinació de resultats no sigui aquesta, s'haurà d'esperar a la darrera jornada per saber qui passa directament a la segona fase de grups i quins hauran de disputar el play-in

Frankie Ferrarri i Guillem Jou han exposat el seu punt de vista abans del partit entre el Baxi Manresa i el Limoges. El base italoamericà creu que es tracta d'un partit "molt important per a nosaltres i per a ells", i ha afegit que "és maco jugar a casa i tenir els aficionats aquí". Ferrari defineix l'equip francès com "un equip físic que últimament està fent molt bé les coses". I augura: "els jugadors vindran en la seva millor versió". 

Jou, al seu torn, coincideix amb Ferrari a l'hora de parlar de la dinàmica positiva en què es troba immers el Limoges. El capità demana treure "el caràcter que ens caracteritza i intentar canviar la dinàmica". Per a Jou, un dels punts forts del seu rival és el "bloqueig directe". Sobre el seu estat físic, comenta que poc a poc "torno a tenir les sensacions que d'abans de la lesió". El de Llagostera espera aportar ben aviat el màxim a l'equip. 


El Limoges arriba en una bona dinàmica. Els francesos han guanyat cinc dels darrers sis partits disputats. Dues d'aquestes victòries han estat contra rivals que estan jugant l'Eurolliga. Sense anar més lluny, aquest passat dissabte va ser capaç d'imposar-se a l'Asvel Villurbane després d'un darrer quart en què el parcial va ser de 27-8. Setmanes enrere també va vèncer el Mònaco

Per la seva banda, el Baxi Manresa va guanyar el partit de la primera volta en terreny francès per 73-76 en un encontre que no es va decidir fins al tram final. Per part francesa, Nicolas Lang va ser el màxim anotador amb 19 punts, seguit de Darrin Govens, que en va fer 14. En clau bagenca van destacar Jerrick Harding amb 16 punts i Giordano Bortolani amb 13. 

Arxivat a