Fibracat TV guanya el premi Pompeu Fabra per la seva projecció de la llengua catalana

El jurat ha destacat que l'únic canal de televisió focalitzat en la igualtat de gènere, és també el que millor aposta des de la iniciativa privada pels continguts de qualitat en català

Maria Darnell i Meritxell Bautista, directora i presidenta de Fibracat TV
Maria Darnell i Meritxell Bautista, directora i presidenta de Fibracat TV | Fibracat
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:14h
En només dos anys i mig de vida, Fibracat TV ja ha rebut divuit premis. Però el que acaba d'anunciar-se, el Pompeu Fabra, té al·licients especials: d'una banda, perquè el jurat ho ha decidit d'ofici, sense haver-ne rebut cap candidatura, i, de l'altra, perquè el guardó reconeix l'aposta del canal per la projecció del català, que va molt més enllà de l'orientació fundacional de Fibracat TV al voltant de la igualtat de gènere, la tecnologia i el paper de la dona en els àmbits de decisió. 

"És una notícia realment emocionant", ha reconegut la presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista. "Rebre aquest premi és sensacional, perquè va més enllà dels que ens han reconegut fer televisió de qualitat o contribuir a difondre al voltant del paper de la dona i la tecnologia; se'ns premia per fer tot això amb un vehicle que per a nosaltres ha estat indiscutible i innegociable, que és la nostra llengua", destaca Bautista. 

De fet, Fibracat TV ha guanyat en la categoria socioeconòmica, adreçat a empreses privades que incorporen la projecció del català dins del seu ADN amb la vocació per projectar-lo al món. En aquest sentit, tota la producció de Fibracat TV és en català, sempre respectant el dret de les persones entrevistades a expressar-se en castellà però subtitulant-ne el contingut al català. 

Per a la directora del canal, Maria Darnell, "és un premi que fa moltíssima il·lusió, ja que no és gens esperat i sobretot perquè és el reconeixement de la feinada que fem". La periodista afegeix que "des de fa dos anys i mig, a Fibracat TV tenim un compromís ferm amb les dones i amb la nostra llengua", i reconeix que "aquest premi també és gràcies al talent que tenim a Catalunya", artífex dels continguts de qualitat que emet el canal de TDT i que també es pot trobar a la carta a fibracattv.cat

Els premis Pompeu Fabra, de caràcter biannual, van ser instituïts l'any 2008 per la Secretaria de Política Lingüística per reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixen en la projecció social de la llengua catalana. Fibracat TV forma part, des d'avui, d'una llista privilegiada de persones físiques i jurídiques que creuen en el poder del català per projectar-nos al món.