Súria celebra la Festa de Santa Bàrbara amb actes lúdics i de record

L'acte central de la festa ha estat l'ofrena al monument de la Mineria

Tronada del Tro Gros a l'entorn del Monument a la Mineria de Súria
Tronada del Tro Gros a l'entorn del Monument a la Mineria de Súria | AjSú
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:00h
Súria ha celebrat aquest diumenge la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la mineria, amb actes lúdics i de record a la història d'aquesta activitat i a les persones que n'han format part al llarg de més d'un segle. El programa d'actes ha començat pel matí amb l'ofrena al monument de la Mineria, amb la presència de membres de la plantilla d'ICL Súria, representants del comitè d'empresa, de la direcció minera i de l'Ajuntament.

Després de les ofrenes florals del comitè d'empresa i de la direcció d'ICL, el president del comitè d'empresa, David Sibila, ha recordat que la mina de Súria és "la més antiga del món" en actiu del sector de la potassa. Enguany es compleixen 110 anys del descobriment del jaciment potàssic de Súria, que va ser el tercer a nivell internacional.

El president del comitè d'empresa ha remarcat que, al llarg d'aquesta llarga història, "ens hem adaptat als canvis, superant adversitats i desafiaments, sense deixar de ser nosaltres mateixos: miners".

El representant de la plantilla minera ha reivindicat "el nostre dret a batallar per la nostra activitat" davant dels nous reptes del segle XXI, i tenint presents les anteriors generacions de miners i les persones que hi han perdut la vida.

L'acte d'ofrena floral al monument de la Mineria ha acabat amb l'himne de Santa Bàrbara i una tronada a càrrec del Tro Gros.

L'organització d'aquestes activitats és a càrrec del comitè d'empresa d'ICL Súria, amb el suport de l'Ajuntament de Súria i entitats de la vila. 
Arxivat a