1 de 10
urbanisme

El solar de l'antiga fàbrica Bertrand i Serra es convertirà en el nou pulmó verd de Sant Fruitós

El projecte inclourà una zona de jocs infantils i una graderia per a la realització d'actes públics

Projecció de la urbanització de l'espai de l'antiga fàbrica Bertrand i Serra | AjSFB
per Redacció, 3 de desembre de 2022 a les 14:15 |
El solar que va deixar buit l'enderroc de la fàbrica Bertrand i Serra de Sant Fruitós de Bages l'any 2015, es convertirà en una zona verda que vol ser un nou punt de trobada per als veïns del municipi. En aquest espai, l'Ajuntament hi ha projectat una gran plaça verda on hi haurà gran presència d'arbres i arbustos per tal de convertir-lo en el pulmó verd del centre del municipi.

L'espai comptarà amb diferents recorreguts interns per al passeig, on també s'ubicarà mobiliari per al descans i una font d'ús públic. La urbanització d'aquest espai crearà un nou recorregut que connectarà amb el carrer Jacint Verdaguer, a través de l'espai lliure del costat del futur CAP. La vegetació i la jardineria seran molt presents en aquest espai, ja que faran de barrera natural entre les diferents zones i alhora crearan espais d'ombra.


Per als infants, s'hi instal·laran diversos punts de jocs, en funció de les franges d'edat a qui van dirigits, i es farà ús del talús natural de l'espai per a la instal·lació d'una zona de tobogans, integrant-los d'aquesta manera amb la vegetació.

El desnivell natural també s'aprofitarà per a la creació d'unes grades integrades en el paisatge, que permetran que, a banda de fer-ne ús de forma natural pels usuaris, s'hi puguin celebrar actes diversos amb la participació del públic. 


Aquest espai de grans dimensions, es troba ubicat al centre del municipi, i a tocar dels equipaments de la residència, l'Esplai d'avis i el nou CAP i en consonància s'ha projectat una zona saludable i accessible per a tothom. En aquest sentit, en el mur de l'antiga fàbrica que limita amb el centre residencial, s'hi faran unes noves obertures per tal que els usuaris tinguin connexió visual amb l'espai.

Paral·lelament, el projecte també preveu mantenir els vestigis que queden de l'emblemàtica fàbrica tèxtil, com són la porta d'accés i un petit edifici. 

Per tal de facilitar als veïns de la zona l'aparcament en aquest punt del municipi, s'habilitarà un nou aparcament municipal al carrer Jaume Balmes, proper a la zona, que es preveu que entrarà en funcionament abans que s'iniciïn els treballs del nou parc.

Aquest divendres els veïns del municipi han pogut conèixer de primera mà aquest projecte en una reunió informativa on l'alcaldessa del municipi, Àdria Mazcuñan, i el regidor d'urbanisme, David Uró, els han explicat els detalls de la iniciativa.

 

Participació