Iban Hortal serà el nou cap de llista de Compromís amb Sant Joan a les properes municipals

És portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada des del passat mes de juny després de la renúncia d'Albert Marañón

Iban Hortal ha estat escollit alcaldable de Compromís amb Sant Joan
Iban Hortal ha estat escollit alcaldable de Compromís amb Sant Joan | Compromís
Redacció
03 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:59h
Iban Hortal Botifoll serà el nou cap de llista de Compromís amb Sant Joan a eleccions municipals de Sant Joan de Vilatorrada de 2023. Així ho han decidit més d'una trentena de militants i simpatitzants del grup que, per unanimitat, han considerat que és la persona més idònia per assumir aquesta responsabilitat i ser al capdavant de l'Ajuntament com a alcalde. 

Hortal és regidor des del 2015 i el portaveu del grup municipal des del passat mes de juny després de la renúncia d'Albert Marañón. Per als militants i simpatitzants de Compromís aquesta experiència a l'Ajuntament, la seva implicació en la vida social del municipi i el seu bagatge professional són garantia de "la seva preparació i de que coneix les necessitats i els reptes a afrontar com a poble". En destaquen també la seva "responsabilitat, solvència, capacitat de treball, de construir equips i acords amplis", i creuen que és "justament el que Sant Joan necessita al capdavant de l'Ajuntament". 

Per la seva banda, Hortal s'ha mostrat agraït al grup per la confiança i assegura que entoma el repte carregat d'il·lusió i disposat a treballar de valent. Assegura que "Compromís amb Sant Joan representa com cap altre el sentir dels santjoanencs, la capacitat de sumar gent de procedències diverses que comparteix les ganes de treballar per un poble que pensa i cuida els seus veïns i veïnes". 

Hortal creu que Sant Joan necessitarà a partir del proper mandat "un govern capaç d'entomar i assumir les seves responsabilitats i no defugir-les, capaç de pensar en el poble d'avui, al mateix temps que rumb, direcció i alçada de mires per generar noves oportunitats que millorin el poble i la vida dels que hi vivim". Per a Hortal "Compromís hem demostrat tot el mandat que tenim propostes concretes per posar al centre les persones, els serveis fonamentals com l'educació o la sanitat, i entomar reptes urgents com les polítiques mediambientals. Tenim les propostes, tenim la capacitat d'arribar a acords per aprovar-les, ara volem tenir l'oportunitat d'executar-les i fer-les realitat."

Iban Hortal, té 47 anys i és pare de dos fills. És enginyer tècnic industrial i treballa a una empresa del sector del metall des de fa uns anys com a director d'operacions. Ha estat voluntari en diverses associacions com Voluntàries Mediambientals, i coneix de prop la vida esportiva del municipi.