Manresa En Comú Podem presenta la campanya «Si vius aquí, vota aquí»

Amb l'objectiu d'informar la població estrangera, amb dret a vot, què ha de fer per votar en les pròximes eleccions municipals

Antequera, Querol i Oliva presentant la campanya
Antequera, Querol i Oliva presentant la campanya | MECP
Redacció
03 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:07h
Manresa En Comú Podem ha presentat la campanya Si vius aquí, vota aquí, que té per objectiu informar la població estrangera del municipi, amb dret a vot, què ha de fer per votar en les pròximes eleccions municipals.

La formació, a més, demana a l'Ajuntament de Manresa que compleixi amb la moció que els obliga a promoure i informar del dret a votar a les municipals a les persones estrangeres de la UE o de països amb acord de reciprocitat.

Segons ha indicat la formació política, a partir de les dades de l'Idescat, actualment hi ha unes 15.000 persones estrangeres que viuen a Manresa, moltes d'elles amb dret a vot, ja que la llei estableix que les persones de la Unió Europea o provinents de països amb els quals l'Estat espanyol té un acord de reciprocitat tenen dret a exercir el seu dret a vot, inscrivint-se en el cens electoral.

Els països que tenen acord de reciprocitat amb l'Estat espanyol són Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago i Xile. La diferència entre els electors amb nacionalitat espanyola és que les persones d'un país amb acord de reciprocitat han de sol·licitar el seu registre en el cens electoral en cada elecció.

La campanya, la faran a través de les xarxes i també repartint les octavetesSi vius aquí, vota aquí, entre els col·lectius estrangers, on s'explica què han de fer els veïns estrangers que viuen a Manresa per inscriure's al cens electoral i recorden que l'Ajuntament de Manresa té aprovada una moció des del 2019 "que l'obliga a promoure el dret a vot de les persones estrangeres i a fer campanyes amb aquest objectiu".

Manresa En Comú Podem demana "que s'hi posin ja", afegint al web municipal tota la informació referent al dret a vot i fent una campanya informativa al respecte, perquè el termini per inscriure's acaba el 15 de gener per les persones extracomunitàries i el 30 del mateix mes per a les comunitàries.

Ana Querol, portaveu de la formació política, ha assenyalat la importància de poder comptar per "sumar ciutadania i construir ciutat" amb els manresans estrangers, i també considera que "el dret a vot, no hauria d’estar lligat a la nacionalitat i sí a tenir en compte que si paguen impostos a la ciutat, també tenen dret a participar i a decidir políticament en les eleccions municipals" i rebla "si vius a Manresa, vota a Manresa i decideix com la resta, la Manresa que vols".