Els agents de la Policia Local de Sant Fruitós es formen en control d'hemorràgies

Per poder donar una primera assistència a una persona ferida abans de l'arribada del personal sanitari

La formació ha inclòs exercicis pràctics
La formació ha inclòs exercicis pràctics | AjSFB
Redacció
03 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:21h
Els agents del cos de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages han pres part en unes jornades formatives pioneres, sobre el control d'hemorràgies massives.

La Policia Local és el servei d'emergències més proper als ciutadans, i sovint és el primer a arribar en determinades situacions com accidents de trànsit, laborals, domèstics o qualsevol mena d'agressions. En aquest sentit, aquesta formació esdevé clau, ja que permet que aquest cos pugui actuar de forma ràpida en casos de situacions que necessiten un control urgent i que no poden esperar a l'arribada dels serveis d'emergències mèdics.

Aquesta formació s'ha realitzat en format dual, combinant els continguts teòrics amb els pràctics, de la mà de professionals sanitaris i d'agents especialistes en la matèria.

La formació continuada dels agents del cos ha de poder garantir l'auxili urgent a la ciutadania del municipi davant de qualsevol eventualitat i assegurar el treball transversal amb els serveis d'emergències mèdiques. Aquest fet ja s'ha fet palès en les actuacions que s'han dut a terme amb els desfibril·ladors instal·lats al municipi i als vehicles policials, que han donat resultats molt positius.