La CUP Catalunya Central engega motors per a les municipals amb la diputada Eulàlia Reguant

La gira "Un país en marxa" s'ha aturat a Artés per explicar la proposta municipalista, juntament amb membres del Secretariat Nacional

Eulàlia Reguant ha estat a la Catalunya Central aquest divendres
Eulàlia Reguant ha estat a la Catalunya Central aquest divendres | CUP
Redacció
03 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:36h
La CUP ha desplegat la seva proposta política municipalista aquest divendres a Artés emmarcada en la campanya Un país en marxa, una gira arreu dels Països Catalans on la formació anticapitalista es troba amb militants i simpatitzants del territori per posar sobre la taula i debatre les línies mestres pels propers mesos.
 
La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha destacat que aquesta gira vol "conèixer què passa arreu i construir una alternativa que trenqui amb la frustració que hi ha en clau nacional". Per aquest motiu ha instat als presents a "no defallir, ja que cal gent que lluiti".

En aquest sentit, el membre del Secretariat Nacional de la CUP, Hug Lucchetti, ha assegurat que l'objectiu és "esperonar a la gent a seguir lluitant per aconseguir que els recursos necessaris per millorar la vida de les persones estiguin a les seves mans".
 
Per tot això, la formació política proposa tres grans eixos: la conquesta de sobiranies, eixamplar drets per sortir de la crisi econòmica i social, i teixir comunitats "fortes i conscients" per trobar l'equilibri entre la institució, els moviments popular i els veïns. Una proposta que, segons Lucchetti, "és l'eina que permet anar a l'arrel i donar sentit a la lluita institucional".
 
Lucchetti també ha posat en valor que la Catalunya Central ja és un exemple de comunitat i xarxa, i que "cal seguir fent aquesta tasca, més i millor". I és que el Bages és pionera en projectes de sobirania alimentària, com el circuit de Navàs o el primer obrador compartit d'horta impulsat a Artés, així com en lluites liderades pels moviments populars com el sindicalisme i el dret a l'habitatge.
 
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Sirvent, ha destacat que malgrat el context d'inflació actual "hi ha una alternativa possible". Així, Sirvent aposta per "organitzar la classe treballadora i formular propostes compartides per lluitar-les al carrer", ja que "quan la gent es coordina és quan s'avança en el procés de construcció nacional i la transformació social".
 
La portaveu també ha recordat que, malgrat que la resta de partits polítics els etiqueten de ser "els del no a tot", "la CUP és la del no a projectes que malmeten el territori i que ens han portat on estem ara, i la del a la defensa dels serveis públics de qualitat i a la gestió pública dels drets socials".