El CN Manresa puja un 6% les quotes dels socis en una assemblea plàcida

El club va aprovar balanç i pressupost, i va repassar les novetats a totes les seves seccions

La junta directiva del CN Manresa durant l'assemblea
La junta directiva del CN Manresa durant l'assemblea | CNM
Redacció
03 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:04h
L'auditori del Montepio de Manresa va acollir l'assemblea del CN Manresa, que va aplegar una vintena de socis que es van mostrar d'acord amb el que presentava la Junta Directiva de l'entitat.

En la introducció, la presidenta, Montserrat Gomariz, va destacar que aquesta temporada serà la primera en què l'exercici serà sencer, sense problemes de pandèmia. Dels compromisos que la junta va agafar en la darrera assemblea, només ha quedat per fer la xerrada sobre dietètica. També es va felicitar d'haver fet la presentació dels equips, celebració que considera important per poder unir en un sol lloc i dia les quatre seccions de club, natació, waterpolo, natació artística i triatló. Amb aquest acte s'aconsegueix que els esportistes "és coneguin i què millor que fer-ho amb les graderies plenes de familiars i compartint una bona estona".

Després, va ser el torn de la part econòmica. L'exercici 2021-22 s'ha tancat amb un resultat negatiu, provocat per l'aturada de les activitats i una baixada del nombre d'esportistes. En aquest capítol, la presidenta va destacar les aportacions dels patrocinadors i el recolzament de l'Ajuntament, i que, a hores d'ara, el club no deu res a ningú. El tancament es va aprovar per unanimitat.

El pressupost per a l'exercici 2022-23, recupera esportistes i renova el suport dels sponsors, però l'increment de les despeses federatives, amb pujada de preus, i l'increment del conveni laboral que s'ha d'aplicar als treballadors, faria que es tanqués amb un dèficit proper als 5.000 euros. Per evitar-ho, la junta directiva va proposar un augment del preu de les quotes d'un 6% que es va aprovar amb una sola abstenció entre els presents.

La memòria esportiva va mostrar una bona salut dels equips de competició. En màsters i natació destaca la presencia en moltes competicions, amb èxits importants dels màsters i el retorn als campionats estatals, després de molt de temps, dels nedadors/es del club.

En waterpolo, el seu responsable, Toni Rey, va presentar les classificacions dels equips en els campionats catalans, força meritòries i que semblen encaminar el club cap "a un retorn als llocs que li pertoquen per història". Va explicar l'adeu d'un dels entrenadors més estimats del club, Ángel Peirón, al que agraí la seva tasca, així com el de Jordi Serracanta, que s'ha fet càrrec de la presidència del Bàsquet Manresa. Partint d'aquestes dues absències, va explicar la nova estructura tècnica per aquesta temporada, amb la incorporació de David Torilo com a entrenador de l'equip absolut masculí i coordinador de la secció, Arnau Fernàndez, per portar el juvenil masculí i jugar de porter, que se sumen als de la temporada passada, Jordi López, Kevin Muñoz i la col·laboració desinteressada de Toni Ventura. 

En natació artística, Falgàs Pérez, va explicar la doble situació de la secció, amb una baixada de nenes practicants, a la vegada que hi havia presència en les competicions més importants amb classificacions destacades. També va comentar que hi ha clubs que han convertit al CN Manresa en el seu viver, fixant cada any a les nenes més destacades, aquest any tres. L'equip tècnic el formen Lluïsa Zorrilla, Martina Gras i Aida Alguacil. Pérez va acabar destacant la presencia de l'esportista del club Marina Parcerisa al Comitè de la FCN. També va explicar l'acord amb Egiba per poder fer treball específic en sec. 

Miquel Ribera va explicar com el club, amb relativament pocs esportistes de triatló, tenen molta presencia en les competicions, tant de l'àmbit català com estatal. Als èxits individuals, cal afegir-hi els d'equips, que s'han mantingut en la màxima categoria catalana de triatló i han pujat a la Divisió d'honor en l'aquatló.

En el torn obert de paraules, el tema estel·lar va ser la captació d'esportistes i els espais disponibles, en un ambient de força empatia amb la junta directiva.