1 de 10
Policia Local

David Rocabert és el nou caporal de la Policia Local de Sant Vicenç

Es tracta del primer caporal del cos que ha estat seleccionat a través de la via interadministrativa

Presentació del nou caporal de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
per Redacció, 2 de desembre de 2022 a les 20:00 |
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha presentat aquest divendres el nou caporal de la Policia Local. David Rocabert, de 47 anys i nascut a Castellar del Vallès, serà el cap de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet i ha estat seleccionat després de superar el procés de selecció per via interadministrativa, un fet inèdit fins ara al cos de Sant Vicenç de Castellet. David Rocabert ha explicat que entén la Policia Local "com un cos amable, transversal, proper a la ciutadania, present al carrer, amb voluntat de servei i amb plena dedicació". Rocabert ha destacat la importància de reforçar la col·laboració amb la resta de cossos policials i actuar de manera integral amb totes les àrees de l'Ajuntament.

Reforç de la Policia Local

L'alcaldessa Adriana Delgado ha explicat que la incorporació de David Rocabert com a nou caporal s'emmarca en les accions per consolidar el cos de la Policia Local. "En aquest mandat hem promogut la professionalització de la plantilla, hem adquirit un nou vehicle, hem renovat part del material i hem instaurat la formació de pràctiques de tir", ha apuntat Delgado. Quant a l'estabilització de la plantilla, l'any vinent es convocarà una segona plaça de caporal per via interna i continua vigent el procés per cobrir les quatre places d'agent de la Policia Local, una de les quals serà destinada a una dona.

Els índexs de seguretat milloren

En el marc de la presentació del nou caporal, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha posat en valor els índex de seguretat ciutadana que continuen millorant al municipi. Pel que fa a les ocupacions actualment es tenen comptabilitzats 35 pisos ocupats, mentre que l'any 2020, coincidint amb els mesos de pandèmia, es va arribar a la xifra de 80 habitatges ocupats de manera il·legal. A l'inici del mandat, moment en què es va fer una primera llista d'habitatges ocupats, la xifra era de 60 pisos ocupats.

Pel que fa a les infraccions penals, el darrer any s'han reduït un 5,8% els casos que tenen a veure amb accions contra el patrimoni, les persones, la seguretat viària i la salut pública i l'ordre públic. En paral·lel, també es constata una reducció important dels punts conflictius del municipi, que s'han reduït a la meitat i ara són set en total i es redueixen les infraccions administratives un 34%.

Finalment de gener a novembre, les principals denúncies per no respectar les ordenances municipals tenen a veure amb el consum de begudes alcohòliques a la via pública (set casos), acampar a la via pública (quatre episodis) i no respectar el descans dels veïns i escopir o fer necessitats biològiques a la via pública (en tres ocasions, respectivament). Per primera vegada se sancionen els incompliments de les ordenances de convivència ciutadana i de tinença d'animals, que sumen un total de 24 denúncies aquest 2022.

 

Participació