Súria completarà la vorera en un tram de carretera a l'alçada del barri de Santa Maria

El tram pateix "grans deficiències en matèria de seguretat viària pel que fa al trànsit de vianants", segons el dictamen que va aprovar el ple

Un dels trams inicials de la carretera de Castelladral, a l'alçada del barri de Santa Maria de Súria
Un dels trams inicials de la carretera de Castelladral, a l'alçada del barri de Santa Maria de Súria | AjSú
Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 21:18h
El ple municipal de Súria va aprovar per unanimitat el passat 24 de novembre en la seva darrera sessió ordinària el conveni de cessió a l'Ajuntament d'una franja de terreny en un dels trams inicials de la carretera de Castelladral, a l'alçada del barri de Santa Maria. Aquest projecte permetrà millorar la seguretat dels vianants en un sector que ha esdevingut un important pas de connexió per al veïnat de Santa Maria i Bellavista.

Es tracta d'un terreny de 493 metres quadrats que actualment no està urbanitzat. La cessió ha estat acordada entre l'Ajuntament i la propietat del terreny, després d'un llarg procés de gestions per part de l'actual equip de govern municipal per fer realitat aquesta important millora.

El projecte d'urbanització ha estat redactat i aprovat per la Diputació de Barcelona com a administració titular de la carretera BP-423 entre Súria i Castelladral, en terme de Navàs, amb la participació de l'Ajuntament de Súria. El pressupost d'execució del contracte és de 380.790,33 euros, que seran aportats per la Diputació (69,29%) i l'Ajuntament (30,71%).

En el dictamen aprovat es constata que aquest tram pateix "grans deficiències en matèria de seguretat viària pel que fa al trànsit de vianants". A més de construir la vorera, el projecte preveu la incorporació de passos de vianants, elements reductors de velocitat dels vehicles, nou equipament urbà i sistemes d'accessibilitat adients per facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda.

L'anunci d'aprovació definitiva del projecte d'urbanització va ser publicat aquest dimarts 29 de novembre a la seu electrònica de l'Ajuntament. Properament sortiran les obres a licitació.
Arxivat a