L'exposició itinerant «Rehabilitem» arriba a Artés

La mostra explica els beneficis que comporta fer un manteniment dels edificis i adaptar-los a les necessitats de confort i estalvi energètic

Enric Forcada i Carmela Fortuny durant la presentació de l'exposició a Artés
Enric Forcada i Carmela Fortuny durant la presentació de l'exposició a Artés | DiBa
Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:29h
L'exposicióRehabilitem es podrà visitar fins al 2 de gener a Artés. La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, i l'alcalde de la població, Enric Forcada, han assistit a la inauguració de la mostra. Fortuny ha destacat que Rehabilitem "vol estimular el treball en xarxa entre tots els agents implicats en el desplegament dels fons Next Generation". A més, la vicepresidenta segona ha animat les persones assistents a aprofitar l'impuls que ofereixen els fons europeus perquè "el moment ens demana generar habitatge de manera més sostenible. La rehabilitació és un instrument clau per aconseguir-ho".

La mostra es pot veure a l'Espai Cal Sitges del municipi i té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d'edificis entre la ciutadania. A més, vol donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats de confort i estalvi energètic.

Coincidint amb la inauguració, s'ha organitzat una xerrada per explicar quines actuacions han desplegat l'Ajuntament d'Artés i el Consell Comarcal del Bages per fomentar la rehabilitació. Després de la xerrada, una taula informativa ha abordat els aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation.