CIO, CEDEM i Comerç s'integren en ProManresa i es traslladaran a l'Anònima el 2024

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol aprofitar la sinèrgia entre els departaments per agrupar tots els serveis d'empresa i ocupació i fer una ciutat "dinàmica i d'oportunitats"

Masgrau, Aloy i Cruz durant la presentació de ProManresa a l'Anònima
Masgrau, Aloy i Cruz durant la presentació de ProManresa a l'Anònima | Pere Fontanals
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:48h
El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO), que cada any atén 7.000 manresans que busquen feina o noves opcions de treball, el Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa (CEDEM), que atén un miler d'emprenedors i empresaris anualment, i el departament de Comerç de l'Ajuntament de Manresa s'integren a partir d'aquest mes de desembre en l'Agència de Desenvolupament Local ProManresa i es preveu que a partir de 2024 ocupin, fins i tot, un mateix espai físic en les tres plantes de l'ala sud de l'Anònima, aprofitant que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha concedit el 100% de la subvenció solicitada de 2.853.000 euros per a la seva rehabilitació. La resta, fins als 4 milions, els aportarà l'Ajuntament.

Ocupació, empresa i comerç seran els tres principals eixos de ProManresa, però també s'hi integraran fires, turisme, indústria i mercats, segons han explicat en roda de premsa aquest dijous l'alcalde, Marc Aloy, la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz, i la regidora d'Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau.

"Volem una ciutat dinàmica i d'oportunitats, que generi treball, perquè l'ocupació és primordial per combatre la pobresa i, de retruc, la conflictivitat social", ha exposat Aloy. Amb aquesta actuació "es dona continuïtat a altres mesures que desenvolupa el govern municipal: continuem treballant per dotar d'eines el Parc Tecnològic i el polígon del Pont Nou, en breu es presentarà l'estudi que convertirà el Guimerà en un espai per a vianants, fa poc vàrem presentar l'aplicació per millorar els temps de resposta a les llicències d'obres...", ha recitat. La volutat, segons ha assegurat "és potenciar el CIO i el CEDEM amb una marca pròpia i amb una estructura interdepartamental que ajudi els tècnics, però sobretot els usuaris".

Tot plegat engegarà aquest mes de desembre -aquest mateix dijous ja s'activa el web de ProManresa-, malgrat que els diferents serveis continuaran disgregats fins que no s'habiliti el nou espai a l'Anònima, que constarà dels baixos que donen al carrer Llussà i les tres plantes amb un total de 1.500m2. "Amb la subvenció atorgada, ara es qüestió d'iniciar tot el recorregut que, en principi, hauria de donar com a resultat que el 2024 es puguin traslladar tots els serveis, i la seixantena de tècnics que els composen, al nou emplaçament", ha calculat l'alcalde.

El nou logotip, creat per E2S, està format per les lletres PRO en vermell per al comerç, blau verdós per a l'empresa i emprenedoria, i groc per a l'ocupació, i tindrà tres submarques, ProComerç, ProEmpresa i ProTreball "per qüestions més específiques de cada àrea", segons ha explicat la regidora Cruz. En el disseny també hi entren unes línies que reforcen el missatge de constància, impuls i centralitat.

De tots tres departaments, el que tenia un menor visibilització exterior era el del departament de Comerç, que amb la nove reformulació "agafarà notorietat". "Amb aquest canvi endrecem els diferents serveis i posem en comú totes les feines", ha explicat la regidora Masgrau. "Cal tenir en compte que molts dels emprenedors actuals actuen gairebé sempre en solitari i el seu objectiu és muntar una empresa o negoci comercial, de manera que a l'estar junts hi guanyarem tots, començant pel propi interessat", ha reblat.

Més usos per a l'Anònima

En el marc de la rehabilitació i adequació de l'edifici i la finca de l'Anònima, però, hi entraran altres agents i interessos municipals. "L'Agència de Desenvolupament Local ProManresa només ocuparà un dels espais de l'Anònima", ha explicat Aloy, que ha assegurat que "properament el govern municipal donarà a conèixer" amb què s'ocuparà la resta dels edificis i la finca del Centre Històric. "L'Anònima tindrà altres usos que afectaran la cultura, les entitats, la cultura transformadora... però ho explicarem en el seu moment".