Althaia torna a restringir l'horari de visita a l'hospital per l'increment de casos Covid

Actualment hi ha 24 pacients ingressats amb Covid a l'Hospital Sant Joan de Déu, dos dels quals són a l'UCI

Nous rètols donen indicacions als hospitals d'Althaia
Nous rètols donen indicacions als hospitals d'Althaia | Althaia
Redacció
30 de novembre del 2022
Actualitzat el 01 de desembre a les 14:39h
La tendència a l'alça de casos de Covid-19 i d'altres infeccions respiratòries agudes, com la grip i el virus respiratori sincitial (VRS) que causa la bronquiolitis, han portat la Fundació Althaia a prendre de nou mesures per restringir l'accés als centres de la institució, tal com marca el protocol establert. L'objectiu és minimitzar el risc de contagi, garantir la seguretat de pacients i professionals i evitar possibles brots intrahospitalaris

Per això, a partir d'aquest dijous, 1 de desembre, es tornarà a restringir l'horari d'acompanyament dels pacients ingressats a les plantes d'hospitalització convencional de l'hospital Sant Joan de Déu, que només podran tenir un sol acompanyant de 8.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. En cap cas no estan autoritzades les visites socials ni de cortesia a cap àrea d'Althaia. Pel que fa a Urgències i a Consultes Externes els pacients només poden accedir al centre amb un acompanyant.

Totes les persones que accedeixin a un dels centres d'Althaia cal que portin mascareta quirúrgica, que no sigui de roba, anar sense guants, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, a l'entrar i al sortir, i mantenir la distància de seguretat. A l'interior de les habitacions cal que els acompanyants portin sempre la mascareta quirúrgica, igual que els pacients si el seu estat els ho permet. 

Des de la institució també es recomana que els acompanyants que accedeixen als centres d'Althaia tinguin la pauta de vacunació completa. D'altra banda, es demana a les persones que puguin tenir algun símptoma respiratori o de febrícula que s'abstinguin d'acudir als centres de la institució.

Amb aquestes mesures de prevenció i l'aplicació de la normativa d'accés a les instal·lacions per part d'usuaris i familiars, Althaia vol garantir el benestar del malalt ingressat alhora que es minimitza el risc que els pacients es contagiïn. Cal tenir present que es tracta de persones vulnerables, moltes d'elles amb el sistema immunitari afeblit i amb un risc molt alt de complicacions greus.

La institució demana que tothom compleixi les mesures indicades ja que un bon seguiment evita brots intrahospitalaris, que podrien posar en perill la vida dels pacients i comprometre la capacitat del sistema sanitari per donar una resposta adequada a les persones que requereixen atenció mèdica.

Les dades mostren un retrocés

La millora de la situació epidemiològica i la reducció de casos que es va començar a produir abans de l'estiu va fer que Althaia, seguint el seu protocol d'accessibilitat, eliminés el límit horari d'acompanyament en els pacients ingressats a mitjan mes de juny. Amb l'empitjorament detectat, el protocol determina que cal tornar a restringir l'accés.

Actualment hi ha 24 pacients ingressats amb Covid a l'Hospital Sant Joan de Déu, dos dels quals són a l'UCI.