1 de 10
exposició

Òmnium Bages-Moianès estrena a Moià l'exposició dels 50 anys

La inauguració de l'exposició, dissabte, inclourà una conferència del lingüista Carles Riera i la cloenda musical a càrrec de les Agnetes

Membres d'Òmnium Bages-Moianès amb l'exposició dels 50 anys | Òmnium
per Redacció, 30 de novembre de 2022 a les 10:17 |
Dissabte, a l'Auditori Sant Josep de Moià, es farà la inauguració de l'exposició itinerant sobre els 50 anys d'Òmnium al Bages i el Moianès, Mig segle de lluita per la llengua, la cultura i el país, amb un muntatge audiovisual que recull els aspectes més rellevants d'aquests 50 anys i els seus protagonistes.

L'acte començarà a 2/4 de 7 de la tarda, amb la conferència Notes sobre el parlar del Moianès, a càrrec del lingüista Carles Riera i Fonts. La cloenda musical anirà a càrrec de les Agnetes, de Santa Maria d'Oló. Mitja hora abans de la inauguració s'ha convocat una trobada amb els socis del Moianès per parlar de l'organització d'Òmnium a la comarca.


La mostra serà a Moià fins a l'11 de desembre i estarà oberta els diumenges i festius 4, 6, 8 i 11 de desembre, d'11.30 a 13.30 h, i el dissabte 10 de desembre, de 18.30 a 20.30 h. Posteriorment s'instal·larà a Sant Joan de Vilatorrada (Cal Gallifa), durant el mes de gener, a Sant Vicenç de Castellet (Auditori de la Biblioteca), durant el mes de febrer, i a la Sala Espai 7 del Centre Cultural del Casino, de Manresa, del 3 al 19 de març. Està previst que durant la resta del curs la mostra visiti altres poblacions del Bages i el Moianès. 

 

Participació