Una conferència explicarà dijous els mosaics de Marko Rupnik al santuari de la Cova

Serà a la Casa Lluvià en el marc dels actes a l'entorn de l'exposició "Sant Ignasi a Manresa, 22 mirades artístiques"

David Guindulain, superior del Santuari de la Cova, pronunciarà la conferència
David Guindulain, superior del Santuari de la Cova, pronunciarà la conferència | Arxiu particular
Redacció
29 de novembre del 2022
Actualitzat el 30 de novembre a les 12:34h
Aquest dijous 1 de desembre, la Casa Lluvià acollirà la conferència Marko Rupnik i els mosaics de la Cova, a càrrec de David Guindulain, superior del Santuari de la Cova, que donarà a conèixer una de les creacions artístiques cabdals de la ciutat amb motiu de la commemoració del 500 aniversari de l'estada manresana de Sant Ignasi de Loiola: els mosaics de Marko Rupnik de l'església de la Cova.

Batejat per la crítica internacional com el Miquel Àngel del segle XXI, l'artista eslovè Marko Rupnik va presentar el passat 2021 els mosaics que decoren les capelles laterals de l'església dels jesuïtes de Manresa, un conjunt mural de més de 550 metres quadrats de superfície que mostren el pelegrinatge cristià a través dels Exercicis Espirituals, un itinerari, en paraules del mateix artista,"en què es passa d'un catolicisme declarat a una fe viscuda". Es tracta d'una obra concebuda per aquest creador i jesuïta eslovè amb la col·laboració d'un equip integrat per una vintena de persones de diferents països. Els materials que utilitza provenen de pedres de la ciutat i de minerals de tot el món, treballats amb una tècnica que estableix un diàleg amb la mateixa pedra com a base creativa de l'obra.

L'obra és plena de detalls i de símbols, molts d'ells estretament vinculats a l'espiritualitat ignasiana, entre els quals hi apareixen també el Pont Vell i el riu Cardener. L'obra vol ésser un espai d'encontre, d'experiència comunitària. Per aquest motiu, el proper dijous, en el mateix espai on es reuneixen les 22 creacions realitzades pels artistes manresans a l'entorn dels episodis manresans de Sant Ignasi de Loiola, David Guindulain, superior del Santuari de la Cova, farà una explicació de les diferents escenes que comprenen els mosaics de Rupnik i la seva profunda càrrega simbòlica, més enllà de la seva monumentalitat estètica. 

L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda i és d'entrada lliure. Serà la darrera de les activitats paral·leles a l'entorn de l'exposicióSant Ignasi a Manresa, 22 mirades artístiques que pot visitar-se fins al proper dissabte a la Casa Lluvià. La mostra ha estat organitzada per l'Ajuntament de Manresa i per l'Institut Cal Gravat.