1 de 10
Gaming

Els alcaldes de Manresa i Sant Joan es reten en el circuit virtual de Manresa de Fórmula 1 i guanya...

El Manresa Street Circuit ja ha superat les 1.300 descàrregues i les 500.000 visualitzacions a les xarxes

Jordi Solernou i Marc Aloy als volants dels seus respectius vehicles virtuals | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa | 29 de novembre de 2022 a les 15:14 |
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, han competit aquest dimarts en la demostració del Manresa Street Circuit, la creació de l'streamer Norman López, de Gedi Media, d'un circuït urbà virtual a Manresa, que s'ha fet a la seu d'AFK Virtual Events, a l'avinguda Montserrat 102 de Sant Joan de Vilatorrada, amb un equipament professional de simracing amb sistema de moviment.

La cursa protagonitzada pels dos alcaldes s'ha decidit per uns escasos tres segons a favor de Marc Aloy, però ha comptat amb emoció fins als darrers segons per la fal·lera que tenien tots dos batlles en xocar a gairebé totes les corves i fins i tot algunes rectes. Ja ho havia avisat prèviament el creador del circuit, Norman López: "és un circuit molt exigent ja que s'ha fet respectant el traçat real de Manresa i, per tant, les corves i els desnivells són els que són".


Per aquest motiu, els alcaldes han competit amb un Mazda de carreres ja que ficar-se a Manresa amb un Fórmula 1 només és a l'abast dels pilots més avesats a aquest tipus de jocs. Qui sí que ho ha fet en un monoplaça, i no un qualsevol, sinó un Ferrari de 2004, ha estat López, que ha demostrat una destresa només a l'abast de qui ha passat moltes hores davant d'un volant virtual.

Després d'ells tres, qui ha volgut també ha pogut provar el circuit manresà, que passa per la Fàbrica Nova, el carrer Barcelona, el carrer Guimerà, la Muralla fins al passeig del Riu, per tornar a pujar per Sant Marc i via de Sant Ignasi fins, de nou, a la Fàbrica Nova. El Manresa Street Circuit reprodueix els edificis singulars de Manresa en la seva versió 1.0, però Gedi Media ja treballa en l'actualització de la resta d'edificis per identificar-lo al màxim amb els carrers de la ciutat.


El Manresa Street Circuit ja porta més de 1.300 descàrregues, segons ha explicat Norman López, i ha estat visionat més de 500.000 vegades a les xarxes socials.

 

Participació