Manresa dona la benvinguda al Nadal

L'encesa de llums i la inauguració de la pista de gel en plena Fira de Sant Andreu donen el tret de sortida al calendari festiu

La presidenta de la UBIC, Tània Infante durant la inauguració dels llums de Nadal i la pista de gel
La presidenta de la UBIC, Tània Infante durant la inauguració dels llums de Nadal i la pista de gel | Aina Font Torra
26 de novembre del 2022
Actualitzat el 27 de novembre a les 18:41h
Des de divendres que cremen i des de dijous que patinen, però no ha estat fins aquest dissabte que Manresa no ha inaugurat els llums de Nadal i la pista de gel de la plaça Sant Domènec. Ho han fet l'alcalde, Marc Aloy, la presidenta de la UBIC, Tània Infante, i la regidora de Comerç, Núria Masgrau, acompanyats de Josep Garcia, representant del patrocinador principal Guixés Energia.

Un compte enrere ha donat pas a l'interruptor dels llums, i una exhibició de la patinadora Laia Beltran ha posat de llarg la pista de gel que acompanyarà el Nadal manresà fins al 15 de gener. Amb 300 metres quadrats, serà la principal dinamització d'hivern de Manresa, juntament amb els llums de Nadal.

Tot plegat durant un cap de setmana de Fira de Sant Andreu que ha sumat aquest dissabte la Tómbola Solidària amb la Marató de TV3 a la plaça Crist Rei, amb cua de gent des de primera hora, el concurs d'aparadors de la Cambra de Comerç de Manresa, un concurs de fotografia de llums de Nadal organitzat per Foto Art Manresa i diverses entitats de caire solidari. També aquest cap de setmana, el diumenge, se celebrarà la Garrinada, amb vermut, menú especial, concert, i sessió de tardeo a la Baixada dels Drets.


Manresa s'ha submergit de ple en el calendari festiu, amb un cap de setmana intens amb la Fira de Sant Andreu, actes per a la Marató de TV3, concursos d'aparadors, i l'encesa de llums i l'estrena de la pista de gel.

La Fira de Sant Andreu té més de 60 artesans al primer tram, i prop de 30 paradistes al tercer tram, juntament amb una desena de remolcs recreatius i d'alimentació al segon. La Fira hi serà fins a diumenge, dia en què el comerç de la ciutat obrirà i oferirà descomptes especials.