Dissabte negre del bàsquet bagenc a la Copa Catalunya

La Salle Manresa, CB Vilatorrada i CB Artés perden els seus respectius enfrontaments

Ni CB Artés ni La Salle Manresa no han aconseguit la victòria aquest dissabte
Ni CB Artés ni La Salle Manresa no han aconseguit la victòria aquest dissabte | Hasmukh Kerai
26 de novembre del 2022
Actualitzat a les 23:10h
La 9a jornada de la Copa Catalunya de bàsquet no ha estat gens bona per als tres equips bagencs de la competició. La Salle Manresa S. Gol ha perdut a casa contra el líder CB Alpicat 73-81, El Grup Via CB Artés també ha caigut, en aquest cas clarament a la pista del CN Sabadell 83-66, i el Terra Endins CB Vilatorrada ho ha fet d'una forma més ajustada a Mollerusa per 62-59.

La Salle perd contra un líder molt sòlid
La Salle Manresa ha perdut contra el líder del grup CB Alpicat en un partit que sempre ha anat per darrere en el marcador i que quan s'ha acostat als del Sagrià, els visitants han sabut respondre amb solvència mantenint la tranquil·litat.

Tot i que els manresans han arribat a perdre de 12 punts de diferència, 17-29 al minut 4 del segon període, han lluitat tot el partit i a l'últim quart ha arribat a situar-se a només 1 punt en dues ocasions, 64-65 al minut 3 i 69-70 al minut 7, però la reacció no han  fructificat i el partit ha marxat cap a Lleida, 73-81.

Els màxima anotadors locals han estat Nil Deix amb 17 punts i Martí Talarn i Gerard Talarn amb 10.

- Estadístiques del partit

Els artessencs, desconeguts a Sabadell
El CB Artés no ha tingut el seu dia a la pista del Club Natació Sabadell. Després d'una cistella per part de cada equip, els locals han agafat la directa i no han deixat que els del Bages se'ls acostessin al marcador. De fet, les dues úniques vegades que ho han fet, al segon quart, han continuat amb períodes de sequera anotadora, que s'han repetit al tercer i quart període.

Així, els vallesans han arribat a la màxima diferència del partit a dos minuts per al final, 76-54. A partir de llavors, amb tot decidit han tret el peu de l'accelerador fins al 83-66.

Del CB Artés, Arnau Cumelles ha anotat 15 punts i Eduard Mas n'ha fet 13.

Derrota cruel del CB Vilatorrada a Mollerusa
El CB Vilatorrada ha perdut a Mollerusa un partit que ha arribat a dominar de 13 punts de diferència, 11-24, durant l'últim minut del primer quart, i que ha dominat gairebé tot el temps, malgrat un tercer i últim quarts molt discrets.

Excepte uns minuts del tercer quart coincidint amb una sequera anotadora, en que els del Pla d'Urgell s'han posat per sobre discretament, 41-39 a falta de menys de dos minuts, quan els visitants semblava que havien reaccionat, una nova ratxa nefasta en el tir durant el darrer quart ha permès al CB Mollerusa afrontar el darrer minut per davant i endur-se la victòria, 62-59.

Joan Pons, amb 14 punts, ha estat el màxim anotador del CB Vilatorrada, seguit de Xavier Roqueta i Guillem Andreu, amb 10 punts.

Després d'aquesta jornada, el Grup Via CB Artés es manté en segona posició amb 6 victòries i 3 derrotes a l'espera del que faci el CB IPSI diumenge, i La Salle Manresa S. Gol i Terra Endins CB Vilatorrada comparteixen vuitena plaça amb un balanç de 4 victòries i 5 derrotes, a l'espera dels partits de diumenge.