El feminisme combatiu reivindica la lluita entre companyes per combatre el masclisme

"Ni més policia ni més lleis no ens protegiran més que nosaltres mateixes" reclamen al final de la marxa

Siluetes pintades a la plaça Major han reivindicat les víctimes del masclisme
Siluetes pintades a la plaça Major han reivindicat les víctimes del masclisme | Pere Fontanals
25 de novembre del 2022
Actualitzat el 26 de novembre a les 9:43h
Cossos a terra i siluetes pintades de blanc acompanyades de noms i dates per simbolitzar les víctimes mortals del masclisme d'aquest 2022. Una llista inacabable de noms, de botxins, de circumstàncies, recitada amb el denominador comú de la ràbia per una xacra que no s'atura. Autogestió, autocura, col·lectivització de la lluita. "Ni més policia ni més lleis no ens protegiran més que nosaltres mateixes" reivindica el feminisme combatiu de Manresa al final de la marxa d'aquest divendres, 25-N. A la plaça Major.

Els llums de Nadal encesos abans de la seva inauguració, que serà dissabte, possiblement per temptar, encara més, les compres del Black Friday i l'inici de la Fira de Sant Andreu, han fet de contrapunt de la manifestació del Comitè Feminista del 25-N, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que enguany ha lluit menys que en convocatòries anteriors, amb menys gent i un recorregut més directe, sense aturades ni sorpreses, més enllà de les molèsties de trànsit.

Ben Plantada i carretera de Vic amb el lema Fem caure la por fins a la Muralla del Carme, Joc de la Pilota, i Sobrerroca per arribar a la plaça Major, on la posta en escena final sí que ha encès les ànimes i ha impactat visualment i vital.
 

«Fem caure la por» ha estat el lema de la manifestació del 25-N a Manresa. Foto: Pere Fontanals