El Baxi Manresa té un altre partit exigent davant el Gran Canaria

Matthias Tass podria debutar i la renovació d'Adam Wazcynski sembla encarrilada

El Baxi Manresa s’enfronta al sempre difícil Gran Canaria
El Baxi Manresa s’enfronta al sempre difícil Gran Canaria | J. alberch
25 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:47h
El Baxi Manresa s'enfrontarà al Gran Canaria (dissabte, 18.00h Movistar Deportes 2) després d'uns dies en què va ser capaç de derrotar a un equip top com el Baskonia i perdre després contra el Benfica. Pedro Martínez va exposar el cansament com una de les causes de la derrota contra els portuguesos. Per tant, caldrà veure quin és el rendiment amb un termini de recuperació més llarg. A la situació física s'hi uneix la reconstrucció d'un equip que està fitxant jugadors novells. Per un cantó, els rivals no els coneixen però per l'altra cal que s'adaptin a la Lliga Endesa.

Pedro Martínez afirma que és "una incògnita" saber què poden aportar Jordan Caroline i Matthias Tass. La mentalitat és bona i ara cal veure com encaixen dins l'equip. Després d'un temps d'incògnites, Adam Wazcynski continuarà al club fins a final de temporada. Ara, el Baxi Manresa tindrà overbooking a les posicions exteriors. Ningú no esperava el rol que ha adquirit Musa Sagnia i Guillem Jou s'ha recuperat de la seva lesió. Això ha implicat que Giordano Bortolani ja hagi sortit del club i que s'hagi de prendre una altra decisió. "Podria ser l'Elias Valtonen tot i que pot ser un altre", ha explicat Martínez. 

Un dels punts més febles del Baxi Manresa és el joc interior. L'aspecte positiu és haver incorporat Caroline i Tass. El nord-americà ja va debutar a la Basketball Champions League i l'estonià ho podria fer aquest cap de setmana. Al club bagenc encara li manca fitxar un cinc de referència. El tècnic de l'equip manresà diu que "no és fàcil. Si ho fos ja el tindríem. Portar un cinc no és problemàtic. Ara, que t'ajudi... Ha de tenir el nivell, la qualitat i l'experiència per ajudar-te. Això és l'ACB". 

El Gran Canaria és un dels equips més en forma de la Lliga Endesa. L'equip de las Palmas ocupa el quart lloc de la classificació amb un balanç de sis victòries i només dues derrotes. Com a local només ha estat derrotat pel líder Lenovo Tenerife. Ja a la primera jornada, el Gran Canaria va ser capaç de tombar el Barça. Jaka Lakovic compta amb una plantilla plena de jugadors amb una llarga trajectòria tant al club com a la Lliga Endesa. Oliver Stevic, AJ Slaughter, Nico Brusino i Andrew Albicy s'han establert a les Canàries i ofereixen un gran rendiment. A més, el Gran Canaria s'ha sabut reforçar molt bé i ha incorporat jugadors amb ofici com Ferran Bassas, Vitor Benite i Damien Inglis

Lakovic destaca que el Baxi Manresa ha canviat molt els darrers dies. "Han tingut problemes de lesions. Estan en un moment difícil però és un equip molt ben entrenat i sempre juguen al màxim d'esforç i d'intensitat. Ho vam poder veure la setmana passada quan van guanyar a un equip d'Eurolliga com el Baskonia", ha expressat l'entrenador eslovè. El responsable de la banqueta canària està a l'expectativa de veure quins jugadors tindrà al davant i comenta que "veurem qui ve. Han afegit físic amb el fitxatge del Jordan Caroline, veurem si hi ha un pivot com el Mathhias Tass que obre molt el camp... Al lloc de base hi ha el Frankie Ferrari que va tenir un paper excepcional contra el Baskonia. I a part d'aquests tres jugadors, destacaria Jerrick Harding i Adam Waczynski, que tenen molts punts a les seves mans". Lakovic ha elogiat Pedro Martínez de qui ha reconegut emmirallar-s'hi per intentar fer coses similars. 

Daniel Hierrezuelo, Javier Torres Sánchez i Andrés Fernández Carretero són els àrbitres designats per xiular el partit,

Arxivat a