«Els Pastorets» d'Els Carlins renova cartell i rejoveneix el repartiment

Estrena imatge de Joan Locubiche, campanya a la Muralla i nous actors en els papers de Lluquet, Rovelló i Satanàs

Pere Font, Imma Torrecillas i Joan Locubiche amb la nova imatge i promoció d'«Els Pastorets» d'Els Carlins
Pere Font, Imma Torrecillas i Joan Locubiche amb la nova imatge i promoció d'«Els Pastorets» d'Els Carlins | Pere Fontanals
24 de novembre del 2022
Actualitzat el 06 de desembre a les 17:22h
A partir del dia de Sant Esteve i fins al 8 de gener, Els Carlins acollirà cinc representacions d'Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, en una versió que s'ha adaptat i que s'ha modernitzat en aquest esforç constant de l'entitat els darrers anys per tenir una representació actualitzada d'un text que és un dels clàssics del teatre català.

L'obra, que es representarà els dies 26 de desembre i 1, 6, 7 i 8 de gener, sempre a les 6 de la tarda, mantindrà l'estructura sense entreacte estrenada durant les funcions pandèmiques dels darrers anys, amb una representació d'aproximadament dues hores, i un repartiment rejovenit que, entre d'altres, estrenarà actors per als papers de Lluquet, Rovelló i Satanàs, segons han explicat aquest dijous en roda de premsa la nova coordinadora d'Els Pastorets, Imma Torrecillas, el director artístic, Pere Font, i el creador del nou cartell, Joan Locubiche.

En els darrers tres anys, des d'Els Carlins s'han impulsat diverses campanyes ambicioses amb la voluntat de renovar-se i enfortir-se. Enguany, dins de la línia de convocatòries artístiques n'ha nascut una de nova promoguda per la comissió artística de la sala per al redisseny de l'històric cartell d'Els Pastorets d'Els Carlins.

Aquesta convocatòria tenia com a objectiu buscar un artista per redissenyar la imatge, renovant així la identitat visual d'un dels elements patrimonials més importants de la cultura popular de la ciutat i d'Els Carlins.

Joan Locubiche, l'escollit per redissenyar l'històric cartell d'Els Pastorets d'Els Carlins
Joan Locubiche, manresà apassionat de la fotografia i la fotocomposició i amb experiència en el món dels cartells cinematogràfics, col·laborant amb productores de Madrid, Los Angeles, Londres, Brasil, etc., va ser l'escollit per crear el nou cartell d'Els Pastorets.

Altra vegada, vinculant tradició i modernitat, el cartell pretén, seguint l'estructura compositiva bàsica pròpia dels cartells de teatre i cinema, reinterpretar la tradicional i reconeixible imatge que ha estat símbol identitari d'Els Pastorets centenaris d'Els Carlins.

Per a fer-ho, ha treballat la fotocomposició a partir d'un context mínim i la presència de protagonistes jugant amb un element escenogràfic com la caldera. Maria Vila, especialitzada en disseny gràfic, comunicació i il·lustració, ha estat l'encarregada de fer-ne el grafisme.

El cartell és només la imatge visible i la culminació d'una transformació que s'ha dut a terme en els darrers anys i que culmina en les representacions d'aquest Nadal.  Durant quatre anys, la companyia ha treballat en una revisió del guió i en una adaptació i actualització del text original de Josep Maria Folch i Torres.

Juntament a la imatge de la cartelleria, des d'aquest dijous, l'obra estrena promoció amb una gegantina pancarta a la Muralla del Carme, a l'entrada de la plaça de Puigmercadal.

Des d'aquest dijous ja es poden adquirir les entrades a través del web d'Els Carlins, o presencialment al teatre els dies 22, 23, 29 i 30 de desembre i el 3 i 4 de gener de 6 de la tarda a 8 del vespre.