1 de 10
Aigua potable

«Next Generation» de mig milió d'euros per a la renovació de l'aigua de les Brucardes i Pineda

Sant Fruitós de Bages és un dels pocs municipis de Catalunya en rebre l'import màxim d'aquesta línia d'ajuts

Reixa de clavegueram | AjSFB
per Redacció, 24 de novembre de 2022 a les 11:34 |
El projecte presentat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per a la renovació de les canonades de la xarxa d'abastament d'aigua potable a les urbanitzacions de les Brucardes i Pineda de Bages ha estat acceptat per la Generalitat, que li ha atorgat l'import màxim d'aquesta línia de subvencions: 500.000 euros.

Sant Fruitós de Bages i l'Espluga de Francolí són els únics municipis catalans de menys de 20.000 habitants que seran els beneficiaris de l'import màxim d'aquesta subvenció dels fons Next Generation, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea.


Els treballs s'hauran d'executar entre els anys 2023 i 2024, i permetran substituir fins a 3,236 km de canonades antigues de Pineda de Bages i de les Brucardes. Les instal·lacions en ambdues urbanitzacions, compten amb una edat mitjana de cinquanta anys, i concentren la major part de les avaries que s'ocasionen al municipi.

Un cop s'hagin executat els treballs s'estima que es reduiran, de mitjana, un 36% de les pèrdues d'aigua en aquests àmbits, el que suposarà incrementar l'eficiència de la xarxa d'abastament i maximitzar l'estalvi d'aigua que s'estima en un volum diari de 101,75 m3.


Les actuacions que es realitzaran ja estan contemplades en el Pla director el servei aprovat pel consistori.

L'execució d'aquests treballs està pressupostada en 816.711 euros, un import que es veurà reduït en 500.000 euros, gràcies a l'atorgament de la subvenció.

 

Participació