La primera Copa Catalana d'eSports de la UFEC, en directe al canal Twitch del bagenc Norman López

Quatre federacions esportives catalanes formaran part d'un campionat d'esports electrònics que iniciarà les seves competicions aquest dimecres

El canal a Twitch del bagenc Norman López donarà la primera edició de la Copa Catalana d'eSports
El canal a Twitch del bagenc Norman López donarà la primera edició de la Copa Catalana d'eSports | Gedi
Redacció
22 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:53h
Tornen els millors eSports a Catalunya. Les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzen la primera edició de la Copa Catalana d'eSports, un torneig curt amb fases finals presencials el pròxim 17 de desembre a Asobu eSports Experience. 

Gedi Media, la productora de l'streamer bagenc Norman López, produirà les retransmissions de la Copa Catalana amb emissions cada dimecres i divendres a partir de 2/4 de 8 del vespre, amb castejos del propi @lopeznorman44 i de Bobstropajo. 

Per poder seguir les competicions prèvies a la gran final presencial, especialment de Gran Turismo 7, caldrà connectar-se al Twitch de Norman López.

Quatre federacions esportives catalanes formaran part d'un campionat d'esports electrònics que iniciarà les seves competicions aquest dimecres, 23 de novembre, i que buscarà convertir-se en l'espai per compartir la passió dels videojocs de tots els aficionats als eSports de Catalunya. 

En aquest sentit, les quatre federacions que formen part del programa són la d'automobilisme, amb el joc Gran Turismo 7, per a Playstation 4 i Playstation 5; de beisbol, amb el joc MLB The Show 2022, per a Playstation 4 i Playstation 5; d'escacs, amb el joc Lichess.org, i de futbol americà, amb el joc Madden NFL 2023, per a Playstation 4 .

La força de les retransmissions en català
Norman López, és l'streamer en català amb més seguidors a Twitch, amb més de de 10.000, i supera les 13.000 persones seguidores a les seves xarxes socials. López és cofundador de la productora bagenca Gedi Media, que des de l'Economia Social i Solidària, impulsa la comunicació a través del gaming. Durant la propera fira SAGA, els dies 3 i 4 de desembre, el set up de @lopeznorman44 quedarà instal·lat a l'estand de Gedi Media i es podrà viure i veure en directe com es castegen alguns dels jocs que formen part de la Copa Catalana d'eSports. 

Aposta ferma per la digitalització
L'aposta de la UFEC i de les federacions per a la digitalització redirigeix l'esport català vers un sector creixent, amb milions d'entusiastes i espectadors. És un pas ferm i decidit que vol acostar adolescents i joves -practiquin o no esport- als eSports de les federacions esportives catalanes. 

Norman López ha estat recentment a les principals capçaleres dels mitjans catalans per la creació d'un circuit urbà ambientat en Manresa per córrer digitalment en Fórmula1.