«Celebrem Cussà» revisarà vida i obra de l'escriptor berguedà, dijous a la Papasseit

La celebració reivindica les edicions originals de les obres del recentment traspassat Jordi Cussà

Jordi Cussà, en una imatge de 2016
Jordi Cussà, en una imatge de 2016 | Pere Gendrau
Redacció
22 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:30h
Fa poc més d'un mes, Edicions L'Albí i La Breu Edicions anunciaven que per cap d'any perdrien el dret d'edició de les novel·les de Jordi Cussà Cavalls salvatges i Formentera Lady, "per obra i males arts d'una agent i una editorial". Uns dies després va transcendir que l'editorial que havia adquirit els drets de certes obres de l'escriptor berguedà, recentment traspassat, era Comanegra.

El 8 de setembre, la llibreria Calders de Barcelona va acollir un acte organitzat per les dues editorials damnificades per celebrar l'obra de Cussà i moure els exemplars que encara els queden de les obres que hauran de destruir a finals d'any.

L'acte, que va comptar amb la participació de nombroses persones del sector de la literatura catalana, va tenir tant d'èxit que els editors han iniciat una gira arreu del territori. Aquest dijous a les 7 del vespre serà l'hora de la llibreria Papasseit, que, juntament a Òmnium Bages-Moianès, portarà l'acte d'homenatge Celebrem Cussà a Manresa.

A la Papasseit, els editors d'Edicions L'Albí i La Breu Edicions, Ester Andorrà i Jaume Hugh, conversaran sobre l'autor i en llegiran fragments, juntament amb els escriptors Jordi Estrada, Premi Amat i Piniella 2012, i Llorenç Capdevila, autor d'una quinzena de llibres, i Sara Serrano, fundadora del projecte @amemsillegim, que pretén difondre la literatura catalana a les xarxes.

Amb aquesta proposta, la llibreria Papasseit continua el seu programa Vespres Literaris que, un cop al mes, apropa a diferents figures i realitats de la literatura i el pensament. La següent proposta de la llibreria serà el 15 de desembre i comptarà amb editors, traductors i prologuistes que parlaran del projecte L'Agulla Daurada, una nova editorial de narrativa radical en català amb seu a Manresa.