Meandre «deplora» que l'Ajuntament de Sant Joan iniciï la requalificació del camp de Lledoners

La conservació dels valors naturals i socials d'aquesta part del mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages queda ara a l'aire i pendent de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat

Meandre va organitzar el mes de març una caminada al camí de Joncadella
Meandre va organitzar el mes de març una caminada al camí de Joncadella | Meandre
Redacció
22 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:03h
Meandre ha emès un comunicat on "deplora" que el ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada hagi aprovat per unanimitat reiniciar el procediment per requalificar com a sòl urbanitzable el camp de Lledoners, al bell mig del corredor ecològic i social del camí de Joncadella.

El procediment de requalificació va ser aturat el mes de juny per la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Comarques Centrals arran del recurs de reposició fet per Meandre, que demostrava la caducitat del procediment degut a la pèrdua de vigència de la Declaració ambiental estratègica.

La conservació dels valors naturals i socials d'aquesta part del mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages, dels seus valors productius, de la bellesa de l'itinerari que porta al santuari de Joncadella, queda ara a l'aire i pendent de si la comissió d'Urbanisme de la Generalitat l'aprova finalment.

També queda pendent de la possibilitat que alguna empresa s'hi vulgui implantar, i en aquest cas, de la gestió que faci d'aquesta petició el Consell Comarcal del Bages. En aquest sentit, Meandre es mostra optimista donada la unànime conformitat demostrada pels membres del Consell i el seu president, Eloi Hernández, el mes de febrer passat en l'acte de presentació i discussió del manifest elaborat per 23 entitats de la comarca.

En paral·lel, Meandre demana a les formacions que es presentin a les properes eleccions municipals de Sant Joan de Vilatorrada que apostin i treballin per la gestió mancomunada del sòl industrial buit de la comarca de Bages en coherència i necessitat d'actuar localment "contra els efectes del canvi climàtic i a favor del benestar de la població".