Súria proposa una setmana d'activitats per commemorar el Dia contra la violència masclista

Amb tallers, xerrades, exposicions i l'acte institucional, entre d'altres

Ajuntament de Súria
Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
21 de novembre del 2022
Actualitzat el 22 de novembre a les 21:00h
Súria commemorarà el Dia Internacional per a la eliminació de la violència contra les dones amb tot un seguit d'actes durant tota la setmana que inclouran els institucionals, que es faran el divendres 25 de novembre, però també tallers, xerrades i altres activitats de sensibilització.

El programa d'actes arrencarà dimarts a 2/4 de 8 de la tarda amb un taller de defensa personal a càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages) que es portarà a terme a les instal·lacions de la Piscina Municipal. Aquest taller es repetirà dijous a la mateixa hora i al mateix lloc.

Entre dimecres i divendres, l'Ajuntament de Súria publicarà microvídeos de sensibilització contra la violència envers les dones a les seves xarxes socials.

El gruix d'actes arribarà el divendres, 25 de novembre. A 2/4 d'11 del matí es farà un esmorzar i taller d'arteràpia al Pavelló Municipal d'Esports. Les inscripcions són limitades a l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Súria i al CAP Goretti Badia fins al dimecres 23 de novembre.

A 3/4 de 6 de la tarda es farà l'acte institucional amb la lectura del manifest, encesa d'espelmes i actuació de La Trup Duet, a la Casa de la Vila. La lectura anirà a càrrec d'un jove surienc, acompanyat per la música del grup surienc La Trup Duet, format per Glòria Tàpia i Alexis Cabrillana.

A 3/4 de 7 de la tarda, la historiadora surienca Jenifer Montaño pronunciarà la conferència Violència envers les dones durant l'Edat Mitjana i Moderna. Es farà al saló de sessions de la Casa de la Vila.

Finalment, l'endemà dissabte d'11 del matí a 2 del migdia es projectaran els vídeos de la campanya contra la violència envers les dones i s'exposaran les obres del taller d'arteràpia. Tot plegat a la plaça de la Serradora.

En paral·lel, es porten a terme tallers preventius a l'Institut Mig-Món i al Casal de Joves. Durant aquest curs 2022-23 es fan tallers sobre educació sexual, adreçades a joves i adolescents, amb els recursos materials de la Maleta Pedagògica. Es tracta d'una iniciativa impulsada per les àrees de Joventut i Igualtat de l'Ajuntament de Súria, amb el suport del ministeri d'Igualtat a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Del 21 al 28 de novembre, la Biblioteca Pública de Súria acollirà la mostra bibliogràfica #prouviolenciamasclista.



Arxivat a