1 de 10
sequera

El Govern declara l'alerta per sequera a l'àmbit del Ter-Llobregat

Les restriccions limitaran l'ús agrícola i industrial, com també en parcs i jardins o espais lúdics com piscines o fonts, però no afectaran l'aigua de boca

El riu Ter a les Masies de Roda, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 10:43 |
El Govern declararà aquest mateix dimarts l'alerta per sequera a l'àmbit del Ter-Llobregat, la conca principal del país, que abasteix uns cinc milions de persones. Tal com ha explicat la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua firmarà la resolució per aquesta alerta davant una situació "preocupant" pel que fa a les reserves, que a tot Catalunya es troben en un 33%.
 

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Jordà ha assegurat que l'aigua de boca està garantida, però que hi haurà restriccions tant en l'ús agrícola i industrial com en parcs, jardins o espais lúdics com piscines. L'alerta per sequera, que a partir de dimarts implicarà Barcelona i la seva àrea metropolitana entre altres territoris, ja afectarà un total de 26 comarques, 550 municipis i 6,7 milions de persones.

En nivell d'alerta, l'aigua està limitada en un 25% per usos agrícoles, un 10% per ramaders i un 15& per industrials. Pel que fa a usos recreatius, com són piscines, fonts ornamentals o camps de golf, es redueix l'ús d'aigua en un 30%. En definitiva, es limita l'ús d'aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, molt per sota del consum mitjà a Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar
Participació