Una setantena de persones segueixen la ruta republicana organitzada per ERC Manresa

La visita guiada commemorava els 90 anys de la victòria al Parlament de Francesc Macià

La ruta republicana en el seu pas per la plaça Anselm Clavé
La ruta republicana en el seu pas per la plaça Anselm Clavé | ERC
Redacció
19 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:55h
Una setantena de persones, entre elles l'alcalde Marc Aloy, s'han aplegat aquest dissabte al per seguir la ruta republicana organitzada per ERC Manresa, una ruta creada per commemorar el 90è aniversari de la victòria de Francesc Macià a les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el dia 20 de novembre de 1932.

En aquesta ruta, coordinadora per l'exconseller Josep Huguet, s'han visitat els edificis més emblemàtics d'aquella època a la ciutat acompanyats d'historiadors i historiadores de gran prestigi. Primer, el mateix Huguet ha posat en situació als assistents explicant el context històric i polític de l'època. Després, degut a la gran assistència, s'han creat dos grups que han seguit la ruta a la inversa amb les explicacions de la resta d'organitzadors.

Genís Frontera ha explicat els manresans republicans de més projecció nacional entre la plaça Major i la plaça Gispert; la Conxita Parcerisas ha recordat les dones republicanes que havien caigut en l'oblit fins a la plaça Anselm Clavé; en Joan Maria Serra ha explicat la importància arquitectònica i educativa de l'Escola Renaixença, i finalment en Francesc Comas ha recordat la societat de l'època i l'aspecte que tenien el Casino, el Passeig i la plaça Sant Domènec. La ruta ha acabat amb un vermut conjunt.