1 de 10
Jutjats

Un santfruitosenc de 23 anys s'enfronta a 13 anys de presó per violar una noia de 13 anys

Segons la Fiscalia, les agressions van passar diverses vegades l'estiu de 2019 quan l'acusat tenia 20 anys

El cas es jutjarà a l'Audiència de Barcelona | Europapress
per Pere Fontanals, Barcelona, Catalunya | 19 de novembre de 2022 a les 20:52 |
Un jove veí de Sant Fruitós s'enfronta a una petició del fiscal de 13 anys de presó acusat d'un delicte d'agressió sexual a una noia de 13 anys quan ell en tenia 20, l'estiu de 2019, en el judici que s'iniciarà el proper dimarts a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Segons l'acusació de la Fiscalia, l'acusat va mantenir relacions sexuals amb la noia coneixedor de l'edat que tenia i en alguna ocasió en què ella es va negar a realitzar algunes pràctiques, ell la va forçar físicament malgrat el seu rebuig reiteratiu. En una altra ocasió, trobant-se acusat i víctima amb altres joves, la va menystenir oferint-li diners perquè practiqués sexe amb un dels seus amics, tot i que en aquella ocasió, la noia va fugir del lloc. Segons l'escrit d'acusació, en tot moment l'acusat va utilitzar la forta ascendència que exercia sobre la menor per tenir-hi sexe, insultant-la i humiliant-la si ella no es predisposava a complir els seus desitjos.


Com a conseqüència d'aquestes agressions sexuals, i del fet que mai no feia servir preservatiu, la menor va ser assistida a urgències, quatre dies després de la darrera agressió sexual, per una infecció per clamídia. En aquesta visita se li va administrar anticoncepció d'urgència i es va diagnosticar que patia diversos símptomes de tipus posttraumàtic com records angoixants, estat emocional negatiu persistent en forma de tristesa, irritabilitat i ràbia, sentiment de culpa, por o baixa autoestima, entre d'altres.

Amb aquest quadre mèdic i després de ser coneixedors dels fets arran de l'atenció d'urgència, els seus progenitors van denunciar els fets aquell mateix dia.


La Fiscalia acusa al jove santfruitosenc d'un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys, i li demana una condemna de 13 anys de presó, així com la prohibició de comunicació i aproximació a la víctima a menys de 1.000 metres durant 5 anys més després de complir la condemna. A més, com a responsabilitat civil, l'acusació demana que indemnitzi la víctima amb 12.000 euros.
Participació