Sant Joan viu amb emoció el retorn de La Nit de l'Esportista

Meritxell Soler, David Martín i l'Athletic Vilatorrada, guanyadors en les categories absolutes

Meritxell Soler i David Martín, premis individuals de la Nit de l'Esportista de Sant Joan
Meritxell Soler i David Martín, premis individuals de la Nit de l'Esportista de Sant Joan | AjSJV
Redacció
19 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:44h
La Sala de Cultura de Cal Gallifa s'ha omplert aquest divendres al vespre per viure la setena edició de la Nit de l'Esportista a Sant Joan de Vilatorrada. Pep Callau ha estat el mestre de cerimònies en aquest acte de reconeixement a aquelles persones que practiquen esport i a les entitats esportives que, amb grans dosis d'esforç, dedicació i disciplina, fan que el municipi tingui un calendari esportiu variat i ampli i sigui bressol de grans entitats i esportistes.

El regidor d'Esports, Adrià Clotet, ha centrat el seu discurs en els agraïments a totes aquelles persones que han fet possible la setena edició de la Nit de l'Esportista, i també al FC Joanenc, entitat col·laboradora en l'organització d'enguany i que el proper any 2023 serà centenari. "Estic segur que serà un any ple d'èxits i que la fareu grossa", ha assegurat el regidor. Clotet també ha volgut destacar que "les candidatures més nombroses han estat les de promeses esportives i infantils. Això ens demostra que el futur està garantit". A més, també ha remarcat l'augment de nominacions d'esportistes femenines.

Callau ha iniciat la gala demanant un fort aplaudiment i reconeixement a les famílies dels candidats perquè "són el motiu de que avui siguem aquí premiant l'èxit dels nostres esportistes". La figura de la família ha estat molt present durant tota la nit. Des de l'entrega del premi a Millor entrenadora als fills i home de la Míriam Font, tècnica de l'Egiba que no ha pogut assistir a l'acte per compromisos competitius, fins a l'agraïment més sincer de l'Alberto Criado al seu pare després de guanyar el Premi Román Montañez a la Millor trajectòria esportiva.

La nit s'ha dividit en tres blocs de tres premis cadascun. En el primer bloc s'ha premiat Míriam Font com a millor entrenadora. També ha rebut el premi a Millor esportista veterà l'esquiador nàutic Jordi Ballús, que enguany va aconseguir ser el setè millor del món +35 anys en la seva disciplina. Álvaro Giráldez, de l'Egiba, ha guanyat el premi a la Millor promesa esportiva, una de les categories més disputades, després d'un any molt complet amb actuacions destacades com la vuitena posició amb Espanya als campionats d'Europa júnior de Munic.

Durant el segon bloc de premis, entregats per l'alcalde Jordi Solernou, s'ha premiat el Cadet A del Futsal Athletic Vilatorrada com a Millor equip de base de la temporada, després d'una campanya on van ser campions de lliga i van posar la cirereta al pastís amb l'ascens a Divisó d'Honor. D'altra banda, Anna Sánchez ha guanyat el premi a la Millor esportista individual infantil gràcies a un molt bon any de competicions amb el CN Sabadell, en la disciplina de natació artística, guanyant dues medalles d'or als campionats d'Espanya infantil a Tenerife. La menció especial se l'ha endut José María Yébenes, actual vicepresident del Joanenc i que ha passat per tots els rols possibles dins l'entitat, figura clau en els èxits esportius i el creixement del club.

Al bloc final s'han lliurat els premis als millors esportistes i equips de categoria absoluta. A més, l'exfutbolista Alberto Criado ha rebut el premi a la Millor trajectòria esportiva. Tot i la seva dilatada carrera per equips arreu de Catalunya i Espanya, ha admès que on va ser més feliç va ser en "aquests últims anys al Joanenc, el club de casa meva". El premi a Millor equip sènior se l'ha endut el Futsal Athletic Vilatorrada, després de l'històric ascens a Tercera Divisió Nacional. El premi a Millor esportista individual absolut ha estat compartit aquest any, l'han guanyat Meritxell Soler pel seu campionat d'Espanya de mitja marató i David Martín per la consecució del Campionat d'Espanya sub-23 de llançament de martell.

La Nit de l'Esportista s'ha tancat amb el discurs de l'alcalde, Jordi Solernou, qui també ha agraït als "centenars de persones que fan possible que el poble sigui dinàmic i bategui amb la força esportiva que ho fa" i ha destacat que "no només és rellevant competir per ser el millor, sinó que és molt més important l'actitud que un fa en aquesta trajectòria". 

Els finalistes i equips campions de totes les categories també han tingut el seu petit reconeixement en la foto de família final amb totes les autoritats. I amb tocs de pilota damunt l'escenari ha finalitzat la setena edició de la Nit de l'Esportista que ha permès després de la pandèmia poder tornar a reconèixer als esportistes de Sant Joan de Vilatorrada.