El premi Lacetània Maria Matilde Almendros Carcasona serà una realitat a partir de la propera edició

S'ha anunciat aquest divendres a la Fàbrica Vella de Sallent durant el lliurament dels premis d'enguany

La comissària del Centenari de Maria Matilde Almendros, Pilar Goñi, durant l'anunci
La comissària del Centenari de Maria Matilde Almendros, Pilar Goñi, durant l'anunci | Ràdio Manresa
Redacció
18 de novembre del 2022
Actualitzat el 19 de novembre a les 15:46h
La propera edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura estrenarà el premi Maria Matilde Almendros Carcasona segons s'ha anunciat aquest divendres a la Fàbrica Vella de Sallent durant el lliurament dels premis d'enguany. El nou premi l'ha proposat El Galliner i Ràdio Manresa amb motiu del centenari del naixement de l'actriu i locutora de ràdio, i ja manresana il·lustre.

Pilar Goñi, comissària del Centenari, ha explicat que aquest premi será un reconeixement al teatre amateur de les comarques del Bages i Moianès cap a persones, famílies o entitats teatrals que han lluitat per preservar aquesta cultura tan catalana dels grups de teatre amateur. "Aquestes formacions artístiques han mantingut viva la flama del teatre, i del teatre en català, sobretot en els anys del franquisme quan a Barcelona les obres dels dramaturgs catalans duraven poc temps en cartellera i eren els grups amateurs qui les difonies als pobles i ciutats. Fins i tot, un espectacle tan reconegut com Els Pastorets es podría haver perdut si no fós per aquestes formacions", ha explicat Goñi.

L'homenatge a Maria Matilde Almendros s'ha fet significant al Teatre dels Carlins, un dels escenaris on l'actriu va actuar en un gran nombre d'ocasions. Ha estat Josep Soler, de la Fundació dels Carlins, qui ha recollit el testimoni de la manresana il·lustre en nom de totes les persones que cada dia pugen a un escenari sense ànim de lucre per gaudir de l'art de Talia i fer-lo arribar arreu.