ERC esclata contra Junts: «Ramon Bacardit fa de Laura Borràs a la manresana»

Pol Huguet es pregunta si els regidors que té al govern municipal "no pinten res" o es que ell "va per lliure", després de les crítiques del candidat al nou nomenament de Mariona Homs

Ajuntament de Manresa en una imatge d'arxiu
Ajuntament de Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
18 de novembre del 2022
Actualitzat a les 23:00h
Els dubtes que ha expressat l'alcaldable de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, en un comunicat, sobre la idoneïtat del nomenament de la regidora d'ERCMariona Homs com a nova directora general de Serveis Socials de la Generalitat ha estat la gota que ha fer vessar el got a les files republicanes, "després de callar durant mesos davant de les crítiques constants que ha fet al govern municipal del que forma part".

El portaveu del grup municipal d'ERC, Pol Huguet, no s'ha mossegat la llengua i ha assegurat que "Ramon Bacardit fa de Laura Borràs a la manresana". El republicà ha recordat que en les darreres setmanes ha criticat temes com la seguretat ciutadana, barris o via pública "que són responsabilitat de regidors de Junts". "Es pensa que la gent és tonta?", s'ha preguntat

Aquesta vegada, posant en dubte que Homs pugui fer bé la tasca de regidora i de directora general "ha anat més enllà i ha mentit descaradament". "No sé si és que dijous no va seguir el ple o és que els companys que té a l'Ajuntament no l'han informat bé", ha elucubrat Huguet. En el comunicat, Bacardit es preguntava com podria gestionar Homs les "més de 23 responsabilitat que té en òrgans supramunicipals" però, com li han recordat els republicans, en aquest passat ple ja en va renunciar a cinc, moltes d'elles només fan una reunió cada curs "i ja s'ha fet", en altres és substituta i en els que queden, "des de sempre", hi assisteix un tècnic.

L'esclat republicà, però, no s'ha limitat a criticar el candidat, sinó que també ha tingut retrets cap als seus companys al govern. "Quan dijous tots els regidors de Junts felicitaven Homs pel seu nomenament, hem de pensar que eren uns hipòcrites?", s'ha preguntat Huguet, "o és que el candidat va per lliure i els regidors no pinten res a Junts?".

El portaveu republicà ha assegurat que no tenen intenció de passar els sis mesos que falten fins a les eleccions "perdent el temps amb picabaralles estúpides", però també ha amenaçat que si el to del candidat continua essent el mateix "repassarem quina feina ha fet al govern municipal cada regidor d'ERC i cada regidor de Junts, i no només d'aquest últim mandat". "I ja avanço que els regidors republicans ho hem donat tot, cosa que no es pot dir en el cas de Junts", ha apuntat.

"Fins ara hem callat bastant, però no ho continuarem fent", ha conclòs Huguet.