Un producte desenvolupat per la Fundació Alícia rep el premi InnoFòrum

Un jurat format per experts en innovació alimentària i periodistes gastronòmics ha atorgat el premi a la Crema Aranca de mongetes blanques i miso

Presentació de les cremes vegetals Aranca
Presentació de les cremes vegetals Aranca | Alícia
Redacció
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:07h
Els premis InnoFòrum, que s'atorguen en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022, han reconegut la innovació de la Crema Aranca de mongetes blanques i miso, un producte desenvolupat des del laboratori d'Innovació i Desenvolupament de la Fundació Alícia.

El jurat del premi ha destacat "la combinació inesperada de la crema, nutricionalment impecable i amb voluntat pedagògica, més el procés de I+D amb Alícia". També ha posat en valor que "la inclusió de llegums a les cremes és molt innovador i l'etiqueta del producte transmet honestedat total".

El procés de disseny de la línia de cremes saludables d'Aranca s'ha fet en tot moment amb un equip interdisciplinari tant d'Aranca com d'Alícia, implicant des d'un inici també als equips de disseny i màrqueting. S'ha treballat des de la ideació i conceptualització, fins al desenvolupament dels prototips gastronòmics i posterior adaptació i elaboració industrial, per assegurar la qualitat i sabor dels prototips materialitzats a les cuines d'Alícia.

Les premisses pel desenvolupament del projecte han estat sempre crear unes cremes vegetals amb valor afegit pel consumidor; saludables, equilibrades nutricionalment, sostenibles i elaborades amb productes de qualitat i temporada i que, tot i que la conservació sigui a temperatura ambient, mantingui la frescor d'un producte acabat de cuinar.

Aquest és el segon any seguit en què un producte desenvolupat pel laboratori d'innovació agroalimentària d'Alícia guanya el premi InnoFòrum. L'any 2021 va ser pel paté de Gall del Penedès, d'embotits Mallard.