L'Església entra en política i lloga una sala de la basílica de la Seu de Manresa als identitaris del FNC

El seu alcaldable, Sergi Perramon, ha anunciat a les xarxes que presentarà la seva candidatura a la Sala Gòtica del temple el dissabte 26 de novembre

Vista parcial del cartell del FNC
Vista parcial del cartell del FNC | FNC
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 22:59h


L'Església ha trencat la seva teòrica imparcialitat política institucional llogant la Sala Gòtica de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa per a la presentació de la candidatura del Front Nacional Català (FNC) de cara a les eleccions municipals de 2023 a la capital del Bages, segons ha anunciat a les xarxes el seu alcaldable, Sergi Perramon.

La rectoria, regentada pel mossèn Joan Hakolimana, no només ha cedit l'espai per a una formació política i per a un acte preelectoral, sinó que ho ha fet a una formació extremadament identitària com el FNC, que es proposa "recuperar" Manresa per als manresans.

Al cartell de presentació de l'acte, que s'ha de celebrar el proper 26 de novembre a les 6 de la tarda, els responsables de la llista s'han cuidat de no fer-hi aparèixer ni el nom ni el logotip de la formació d'extrema dreta catalana, i de no vincular-ho amb les properes eleccions municipals, però la imatge del seu candidat, Sergi Perramon, amb la Seu de fons i l'expressió Presentació de la candidatura, no donen lloc a l'equívoc.

La rectoria de la Seu ha defensat a NacióManresa que "la Sala Gòtica és un espai disponible per ser llogat per a tothom". Amb aquest prisma, mossèn Hakolimana defensa que la Seu, "evidentment, no està involucrada en res", ja que "es fa un contracte de lloguer i s'hi poden fer actes de diversa índole".