L'Ajuntament de Sant Fruitós instal·la dispensadors de tampons i compreses a les seves dependències

El consistori fa un pas endavant cap a la igualtat convertint-se en una institució menstrualment responsable

Dispensador de compreses i tampons
Dispensador de compreses i tampons | Menstrual Point
Redacció
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:23h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat en els principals equipaments municipals, dispensadors de compreses i tampons, de cotó i ecològics, per tal que les dones puguin fer-ne ús sempre que ho necessitin.

De forma habitual les institucions i empreses disposen en els lavabos públics dels productes bàsics d'higiene com són el paper i el sabó, de forma gratuïta, però no s'acostuma a tenir en compte que hi ha altres productes bàsics, i de primera necessitat per a les dones, com són les compreses i els tampons.

Amb la instal·lació d'aquests dispensadors les treballadores municipals podran tenir al seu abast aquests productes i amb un plus afegit: es tracta de tampons i compreses de qualitat, fabricats amb cotó ecològic i, per tant, molt més saludables en el contacte amb la pell i també més sostenibles. Els productes d'higiene íntima de les principals marques comercials estan fabricats amb productes químics que impedeixen que la pell transpiri correctament, poden provocar danys a la mucosa vaginal i tenen un fort impacte mediambiental. 

Paral·lelament a la instal·lació d'aquests dispensadors s'ha fet una xerrada informativa sobre la salut menstrual de les dones, adreçada a totes les treballadores del consistori.

Amb aquesta acció l'Ajuntament es converteix en una institució menstrualment responsable, el que suposa que s'aposta per la cura de la salut de les treballadores, es contribueix a millorar el rendiment i a reduir les baixes menstruals i alhora fa una aposta clara cap a la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

Aquesta iniciativa es porta a terme amb l'empresa bagenca Menstrual Point, nascuda a Balsareny aquest 2022, i que està implementant la seva iniciativa a nombroses institucions i empreses.