El Catalunya Central de rugby millora, però el totpoderós Barça/INEF és molt superior (72-0)

Les jugadores del Bages i Osona van realitzar un esforç titànic, sobretot a la segona part, davant d'un equip intractable

El Catalunya Central va fer un partit molt digne malgrat el resultat
El Catalunya Central va fer un partit molt digne malgrat el resultat | Marc Butxaca
14 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:34h
La Primera Divisió Catalana Femenina té un líder indiscutible: el Fútbol Club Barcelona/INEF, i la derrota del femení del Catalunya Central d'aquest diumenge al camp blaugrana s'ha de posar en context, o si només es mira el marcador, 76-0, es podria caure en la injustícia de no valorar prou l'esforç titànic fet per les jugadores del Bages i Osona. El Catalunya Central s'enfrontava a un equip que podria estar disputant la Divisió d'Honor, amb unes jugadores rocoses i amb una velocitat punta envejable, qualitats conreades en moltes sessions setmanals d'entrenament gairebé semiprofessional.

Davant d'aquest superequip, i a la seva Teixonera, les osonencmanresanes van començar el partit massa cohibides, massa responsabilitzades de la dificultat manifesta. Amb tot, les coses potser haurien pogut ser diferents si haguessin pogut aprofitar alguna primera oportunitat d'assaig que van tenir, i que no va creuar la línia per centímetres. Potser la història no hauria canviat molt, però sí que hauria millorat l'ànim de les jugadores.

De fet, les locals no van aconseguir el seu primer assaig fins al minut 7, tot i que des d'aquest moment fins al descans, les barcelonines van anar sumant un assaig darrere l'altre i les transformacions gairebé sense pausa fins al 52-0.

El Catalunya Central de la segona part, en canvi, va ser bastant millor. Més agosarat, va poder frenar la sagnia de punts locals i deixar-los en només 24 en aquest període. Les noies van ser més atrevides en atac i més consistents en defensa i van cometre menys errades en les jugades de passada. Per acabar-ho d'adobar, cal posar en valor que en els darrers 10 minuts de joc el Catalunya Central va tenir les locals molt atrafegades, centrades a evitar l'anotació visitant que va estar a punt d'arribar en fins a tres possibles assaigs consecutius que es van quedar a tocar de mans. No en va arribar cap perquè a la defensa local va semblar que els hi anava la vida quedar-se a zero punts encaixats, i perquè alguna interpretació arbitral tampoc no va contribuir a que poguessin sumar.

La propera jornada, les jugadores de la Catalunya Central rebran el CR Spartans. serà el 26 de nvoembre.

Pel Catalunya Central van jugar Silveira, Pallarès, Aramburu, Elié, Martínez, Bertran, González, Ventura, Arranz, Esturi, Molina, Jordà, Sort, Ramos i Guirado. També van jugar Cuenca, Albarellos, Yuste, Pujolar, Pujolassos,  Iyayota i Dos Ramos. Àrbitre: Eduardo Gil Oscoz.