La Fira Medieval d'Oficis de Súria completa una de les edicions amb més visitants

La Fira va començar la nit del divendres amb un espectacle de llum, so, imatge i foc al centre urbà de la vila, inèdit en la història del certamen

El Poble Vell de Súria s'ha omplert de gent durant la Fira Medieval d'Oficis
El Poble Vell de Súria s'ha omplert de gent durant la Fira Medieval d'Oficis | Aina Font Torra
Redacció
14 de novembre del 2022
Actualitzat a les 8:47h
La 19a Fira Medieval d'Oficis de Súria ha tancat les seves portes aquest diumenge en una edició que ha recuperat el caliu i la participació dels anys anteriors a la pandèmia. Milers de persones han visitat el Poble Vell durant tot el cap de setmana, amb una presència de visitants que s'ha situat entre les més altes de tota la història del certamen.

El ritme d'activitats ha estat constant en diferents espais del nucli antic surienc, que s'ha omplert de música, recreacions històriques, artesans, firaires i espectacles de carrer per a persones de totes les edats i un públic eminentment familiar. Les novetats d'aquesta edició de represa també han obtingut una bona resposta.

L'afluència de visitants va ser especialment intensa durant la tarda del dissabte. D'altra banda, centenars de persones han participat en les visites guiades al Poble Vell i al jaciment arqueològic de l'Església del Roser.

L'Era del Castell, la plaça Major, la Bateria i l'entorn del Portal de Cardona han estat els principals escenaris de les actuacions firals. Al mateix temps, les places i carrers del Poble Vell han acollit espectacles itinerants de diferents entitats surienques i grups musicals i escènics.

La Fira Medieval d'Oficis va començar la nit del divendres amb un espectacle de llum, so, imatge i foc al centre urbà de la vila, inèdit en la història del certamen. Els actes d'inauguració també van incloure una actuació musical, tastets de cervesa i vi, i la presentació de la campanya comercial Rasca i guanya, una altra novetat destacada d'enguany.

La campanya Rasca i guanya ha estat una iniciativa de l'Ajuntament de Súria, amb la col·laboració d'una trentena llarga de comerços, bars i restaurants. Un dels objectius d'aquesta iniciativa ha estat contribuir de forma especial a la promoció d'aquests sectors, que tradicionalment ja col·laboren amb el certamen.

La visita institucional d'obertura de la Fira va tenir lloc dissabte al matí, presidida per l'alcalde Albert Coberó, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i la regidora de Joventut, Esports, Participació Ciutadana i Turisme, Montserrat Albacete.

Com és tradicional, la Fira Medieval d'Oficis ha atret nombroses persones del Bages i d'altres comarques, revalidant-se com un dels esdeveniments festius destacats de la Catalunya central.

L'organització de la Fira Medieval d'Oficis és a càrrec de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Súria, amb la participació d'altres àrees i serveis municipals, i de diferents entitats i persones de la vila. Aquesta forta implicació del teixit social surienc és una de les claus de la consolidació i l'èxit del certamen.
Arxivat a