L'atleta de l'Avinent Manresa Mireia Guarner, segona a la prestigiosa Behobia

L'atleta de Vinallop ha esperat a la pujada a Miracruz per deixar enrere Elena Silvestre

Mireia Guarner, a l'esquerra, celebra la seva segona posició
Mireia Guarner, a l'esquerra, celebra la seva segona posició | Arxiu particular
Redacció
13 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:46h
L'atleta de l'Avinent ManresaMireia Guarner ha estat la segona classificada a la clàssica i prestigiosa prova Behobia - San Sebastián, de 20 quilòmetres. Des de la sortida a Irún fins a l'arribada a Donosti, l'atleta de Vinallop ha sumat quilòmetres tot seguint a la perfecció la tàctica predefinida que l'ha dut fins al segon calaix del podi.

Guarner ha creuat la meta quan el cronòmetre marcava 1h13'16”, un temps que li ha servit per a millorar la seva millor marca en aquesta prova obtinguda l'any passat, quan va pujar al tercer calaix del podi. 

L'atleta, entrenada per Manel Pla, ha corregut de menys a més, treballant colze a colze durant gran part de la cursa amb Elena Silvestre -tercera classificada-. Guarner s'ha valgut de l'experiència acumulada durant els darrers anys per a treballar la prova amb elegància fins a aconseguir el subcampionat.

La pujada a Gaintxurizketa ha estat controlada tot reservant forces per a poder dominar més endavant, mantenint un bon ritme i sentint-se còmode. Del pas per Errentería en destaca la solvència dels parcials que ha marcat. La de Caputxinos ha estat una ascensió sòlida i amb seguretat, i l'última pujada a Miracruz ha estat clau per avançar la segona classificada i deixar-la enrere. A partir d'aquest punt, la vinallopenca ha tirat avall sense mirar enrere, arribant a la Zurriola amb forces.