Universitaris amb discapacitat intel·lectual de Colòmbia visiten Ampans

Conèixer bones pràctiques d'inclusió, formació, discapacitat i accessibilitat, és l'objectiu de l'intercanvi

Delegació colombiana davant del Garden d'Ampans
Delegació colombiana davant del Garden d'Ampans | Ampans
Redacció
12 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:39h
Una delegació d'una vintena persones de la Institución Universitaria Salazar y Herrera (IUSH) de Colòmbia han visitat durant aquesta setmana la fundació Ampans, en un programa internacional que desenvolupa aquesta universitat, i a través de l'associació Crear Unidos amb qui la fundació del Bages manté una estreta aliança.

Un grup de setze universitaris i quatre persones en representació de la IUSH i del programa U Incluye de la Universidad de Antioquia, formen el grup que ha vingut a conèixer diversos dels projectes inclusius i comunitaris, en els que treballa Ampans.

L'objectiu de l'intercanvi, emmarcat en la iniciativa Misión académica Colombia Equitativa, és compartir projectes i innovacions implementades a nivell social i cultural en matèria d'inclusió, formació, discapacitat i accessibilitat.

L'eix central del projecte és l'avenç en els reptes d'igualtat, competitivitat i educació, a partir del coneixement i detecció de bones pràctiques internacionals que tinguin en compte la inclusió de les persones amb discapacitat per a la investigació, la formació, la capacitació i l'actualització en l'educació inclusiva i la transformació social.

Durant la visita han pogut conèixer diversos centres i serveis de Centre Especial de Treball entre els quals Serveis a la Indústria, el restaurant Canonge i el Garden d'Ampans, els diversos centres ocupacionals d'aquesta entitat sense ànim de lucre, com el que porta el mateix nom del Canonge o el de La Colònia de Súria, que també és llar-residència, o el projecte Urpina, i han participat activament en projectes com el de l'Art de Viure.

Abans de Manresa, la delegació acadèmica d'aquesta universitat de Colòmbia, ha passat per Bilbao i Barcelona, en el rastreig que han fet de les millors pràctiques internacionals des de la visió de les persones amb discapacitat en matèria d' educació inclusiva, transformació social i accessibilitat.

La visita també ha contemplat un intercanvi amb el programa UniversiMés que duu a terme la UManresa amb la col·laboració de la fundació Ampans, i amb el suport del BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.
Arxivat a