Una veu emergent deixa perplex el Voilà!, adjudicant-se el primer Slam Poetry Manresa

Gerard Espinoza va ser el guanyador del combat poètic organitzat per DirVersos

Els quatre finalistes del primer Slam Poetry Manresa
Els quatre finalistes del primer Slam Poetry Manresa | Joan Álvarez
Redacció
12 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:29h
Nou poetes van entomar el repte de pujar a l'escenari del Voilà! divendres i declamar versos propis mentre el públic, expectant a l'inici i totalment entregat a mida que l'acte guanyava caliu, escoltava, aplaudia, comentava i valorava cada intervenció.

Un ampli registre de veus, temàtiques i estils, i les seves particulars posades en escena, van convertir l'hora i mitja llarga de recital en una vetllada amena i emocionant. Una festa de la poesia que ha posat al descobert el valor de joves veus, evidenciant que corren bons temps per la lírica i que aquest format per gaudir-ne té molt bona acollida.

La primera ronda d'intervencions va servir per oferir un ampli repertori de propostes i fer la tria, a ulls del jurat popular escollit a l'atzar entre el públic que omplia la sala, dels quatre participants que passarien a la segona i definitiva ronda. Gerard Espinoza, Elena Sixto, Montse López i Pau Sala van ser les propostes més ben valorades, en una classificació general força ajustada.

Finalment, el públic va considerar que Espinoza, un manresà de només setze anys, mereixia ser guanyador d'aquest combat poètic. En la primera ronda havia apostat per uns versos que dialogaven a cavall del silenci i la paraula. Va tancar les intervencions amb un poema, que jugava amb l'ombra com a llum, que va causar entusiasme i li va servir per endur-se un lot de tres poemaris, el premi reservat al vencedor.

La resta de finalistes també van marxar amb un poemari sota el braç, llibres tots ells, cedits per la llibreria Parcir.

El Tocats de lletra 2022 ha celebrat el seu darrer acte, amb aquesta proposta del col·lectiu DirVersos, però la poesia seguirà ben viva a casa nostra.