Febre blanc-i-vermella davant el retorn del CE Manresa a la Copa

El club ja té reservades un miler d'entrades, es fundarà una nova penya i s'han acreditat 22 mitjans per al partit contra el Pontevedra de diumenge

L'afició del CE Manresa està responent de cara al partit de diumenge
L'afició del CE Manresa està responent de cara al partit de diumenge | CEM
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 22:40h
El CE Manresa està vivint aquesta setmana una autèntica febre futbolera amb el retorn del primer equip a la Copa, 36 anys després que quedés eliminat per un CE Sabadell de Primera Divisió estatal en la seva última participació. El club porta reservades un miler d'entrades per a l'enfrontament contra el Pontevedra CF, però encara se'n poden comprar dissabte a l'estadi en horari de matí i tarda i diumenge abans del partit. Però no només al Bages ha despertat expectació el matx. Fins a dia d'avui, 22 mitjans de comunicació han acreditat 29 professionals de la informació per cobrir el duel.

La il·lusió que ha despertat la trajectòria de l'equip i l'enfrontament coper ha arribat al punt que ja s'està acabant de constituir la penya Brigada Roja, que estrenarà posada en escena diumenge, i que s'afegirà a l'altra penya ja existent, el Sector Vermell. Tot plegat ha portat a la directiva a pintar els seients de la zona de l'estadi on no hi ha butaques.

CE Manresa i Pontevedra CF jugaran diumenge a les 12 del matí al Congost en partit únic de la primera eliminatòria de la Copa. Els dos equips arriben al duel amb dues trajectòries totalment oposades a les seves respectives lligues, amb els gallecs que només han marcat un gol i aconseguit un empat en sis parits de lliga lluny de l'estadi de Pasarón i que són tercers per la cua, i els del Bages que són els màxims golejadors del seu grup a casa, instal·lats en una confortable quarta posició. Cal tenir en compte, però, que els granes juguen a Primera RFEF, una categoria superior a la dels homes de Ferran Costa.

Curiosament, no serà el primer duel entre uns i altres a la Copa. Existeix un antecedent en Copa entre CE Manresa i Pontevedra FC. Va ser l'any 1975 i els gallecs van superar l'eliminatòria amb un gol a la pròrroga després que el partit a l'antic Pujolet finalitzés 2-0 i el matx a Pasarón acabés amb el mateix resultat. En total, els blanc-i-vermells han jugat sis eliminatòries de la Copa al llarg de la seva història.

Entre els jugadors del Pontevedra FC cal estar atents al veterà davanter Charles (dorsal 18), que als seus 38 anys ha jugat al Córdoba i l'Almería de Segona Divisió, equip, aquest últim en que va ser pitxitxi de la categoria amb 27 gols, i al Celta de Vigo, Málaga i Eibar de Primera, abans de tornar al Pontevedra on havia començat la seva trajectòria. En total, ha fet 106 gols com a futbolista professional, 58 dels quals a Primera. Aquesta temporada, però, només porta 2 gols en onze partits disputats. Juntament amb ell, els màxims golejadors gallecs són Brais Abelenda (8) i Martín Diz (15), també amb 2 gols cadascun.

El club ha llançat una samarreta commemorativa del pas de l'equip per la Copa. Es pot comprar als establiments col·laboradors habituals i també a l'estadi. El dia de partit l'aparcament per als aficionats serà el del pavelló del Nou Congost.