Diumenge de sarsuela al Kursaal

La sarsuela "Marina" d'Emilio Arrieta es podrà veure diumenge a la sala gran del Kursaal. La companyia Germans Gràcia de Barcelona interpretarà aquesta obra acompanyats de l'Orquestra Filharmònia Hekàteros i el cor Solistes de Barcelona

Redacció
25 de març del 2010
- Dades Marina (1 pàg)
- Fitxa tècnica Marina (1 pàg)
- Llibret Marina (1 pàg)

La sala gran del Kursaal de Manresa acollirà aquest proper diumenge, 28 de març a les 6 de la tarda, la representació de la sarsuela "Marina" d'Emilio Arrieta, molt coneguda també per les versions d'òpera que se n'han fet. Al Kursaal, la representació d'aquesta sarsuela ambientada a la costa de Lloret de Mar i que gira a l'entorn d'un innocent i feble embolic amorós entre el trio format per Marina, Jorge i Pasqual, anirà a càrrec de la companyia Germans Gràcia de Barcelona, acompanyats per l'Orquestra Filharmònica Hekàteros i el cor Solistes de Barcelona.

Marina, amb música del mestre navarrès Emilio Arrieta i llibret de Francesc Camprodon, es considera una de les obres més populars del Teatre Líric Espanyol. L'obra va ser estrenada inicialment com a sarsuela al Teatro Circo de Madrid l'any 1885, i no va ser fins al 1971 quan es va poder escoltar com a òpera. L'argument de Marina parteix d'una complicada història d'amor, ambientada a la vila marinera de Lloret de Mar, entre la protagonista, Marina, i Jordi, i les relacions d'aquella amb Pascual i el seu propi pare. En realitat però, Marina parla d'encontres i desencontres, de conflictes interns, del destí...

Les entrades, que costes 27 euros, es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (938753402) i internet (www.kursaal.cat).

Música: Emilio Arrieta
Llibret: Francesc Camprodon
Direcció general: Jordi Gràcia
Direcció musical: Lluís Cabal
Direcció escènica: Enric Sunyol
Direcció artística: Josep Gràcia
Coreografia: Isa Moren
Cor: Solistes de Barcelona
Músics: Orquestra Filharmònica Hekateros
Solistes: Beatriz Giménez (Marina), Carles Llabrés (Jorge), Alberto Caces (Roque), Josep Pieres (Pascual), José P. Jarque (Alberto), Elisabet Boix (Teresa), Josep Gràcia (Marinero)

Sinopsi: A Marina, molt coneguda per les versions d'òpera que se n'han fet, pertanyen dos dels fragments més populars de tota la lírica espanyola: l'entrada de Jorge (Costa la de Levante, playa la de Lloret) i el brindis del tercer acte (A beber, a beber y a ahogar). Al Kursaal es podrà veure amb 7 cantants,15 ballarins, 23 músics, sota la producció de la companyia Germans Gràcia de Barcelona.