Sant Fruitós planifica les polítiques locals de joventut per als pròxims quatre anys

El ple municipal ha aprovat el Pla Local de Joventut que marca la línia política a seguir fins al 2026

Taller participatiu en una trobada jove de Sant Fruitós
Taller participatiu en una trobada jove de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:38h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat en el ple d'aquest 10 de novembre el Pla local de joventut 2023-2026, el document que marcarà les polítiques del consistori, en aquest àmbit, pels quatre anys vinents.

Des de l'àrea de joventut, s'ha estat treballant en els darrers temps, seguint les directrius del pla vigent, però ja s'han començat a introduir nous projectes i iniciatives per fer front a les necessitats que s'han detectat entre els joves, unes iniciatives que ja queden recollides en el nou pla.

Alguns dels nous projectes impulsats son per exemple l'ampliació de l'horari d'obertura de l'equipament Nexe Espai Jove, la programació estable de propostes setmanals de cultura i oci que s'ofereixen les tardes de divendres a l'equipament, el foment de l'esport multidisciplinari, l'impuls del talent artístic jove, amb exposicions i concerts musicals o noves iniciatives en l'àmbit d'accés al primer habitatge, el que s'ha materialitzat amb la compra de dos pisos que es facilitaran en règim de lloguer per a joves del poble.

El nou pla de joventut aprovat és un document que s'ha treballat de forma coordinada i participada entre el jovent del municipi, l'àrea de joventut i els diferents departaments municipals que tracten temes que afecten els i les joves: cultura, igualtat, educació... 

Per tal d'elaborar-lo es va iniciar el procés amb una fase de diagnosi per determinar els punts forts i febles dels serveis i recursos que s'ofereixen als joves des del consistori. El jovent del municipi ha participat en la seva elaboració a través de diferents trobades presencials, entrevistes personals i una enquesta en línia, el què ha permès detectar els seus interessos i necessitats.

En funció de les opinions recollides s'ha treballat en un document global que planifica les actuacions en dos grans àmbits: Participació sociocultural i benestar psicosocial, i diversitat, inclusió i acompanyament en la transició escola-treball. A partir d'aquests dos eixos el document aprovat assenyala els objectius que es volen aconseguir i alhora es concreten les actuacions necessàries per donar-hi resposta.

Aquest nou Pla Local de Joventut marcarà les polítiques que es realitzaran des de l'Ajuntament fins al 2026, un pla que va dirigit al 17% de la població, els 1.500 veïns d'entre 15 i 30 anys que viuen al municipi.