El Palau de la Generalitat acollirà l'acte institucional dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Catalunya

El director espiritual de la Cova, Xavier Melloni, glossarà la seva figura en un acte encapçalat per Pere Aragonès que es farà dilluns

El director espiritual de la Cova, Xavier Melloni, glossarà la figura d'Ignasi a la Generalitat
El director espiritual de la Cova, Xavier Melloni, glossarà la figura d'Ignasi a la Generalitat | Arxiu
Redacció
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:15h
El Palau de la Generalitat de Catalunya acollirà aquest dilluns, 14 de novembre, l'acte institucional de commemoració dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Catalunya. Se celebrarà a partir de les 5 de la tarda al Saló Sant Jordi i serà encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Es tracta de la celebració oficial de l'Any de Commemoració que va ser aprovat pel Govern català el passat mes de desembre amb l'objectiu de destacar, recuperar i divulgar la figura d'Ignasi de Loiola i la seva influència mundial.

L'acte comptarà amb una nombrosa representació manresana que estarà encapçalada per l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, i membres de la corporació municipal. Hi actuarà l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages, que interpretarà un fragment de Rapte, espectacle estrenat en la darrera Fira Mediterrània, i l'Orfeó Manresà, que oferirà Un home nou, de Xavier Pagès i lletra de Joan Torner.

També intervindran a l'acte el superior de la Cova de Manresa, David Guindulain, en representació de la Companyia de Jesús, i el director espiritual de la Cova de Manresa, Xavier Melloni, que glossarà la figura d'Ignasi de Loiola. També hi intervindran la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i hi haurà la projecció d'un vídeo que ressegueix el Camí Ignasià català i que mostra la celebració que aquest 2022 s'està portant a terme a Manresa.