Córrer amb un Fórmula 1 pels carrers de Manresa serà possible a partir de divendres

L'"streamer" Norman López estrenarà al seu Twitch el circuit de 5,3km que compleix les normatives FIA, on tothom hi podrà jugar de forma gratuïta amb el videojoc Assetto Corsa

El vehicle pujant per la via Sant Ignasi amb la Seu al fons
El vehicle pujant per la via Sant Ignasi amb la Seu al fons | Gedi Media
Redacció
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:54h
La Fórmula1 aterra a Manresa. Ho fa de forma virtual en un circuit que transcorre per carrers de la ciutat de Manresa i en el que són clarament reconeixibles alguns dels elements més emblemàtics com la Seu, la Fàbrica Nova, la Cova de Sant Ignasi, o el passeig Pere III, entre d'altres. Aquesta innovadora proposta ha estat ideada per l'streamer i creador de contingut Norman López (LopezNorman44) juntament amb el seu equip de Gedi Media. Norman López és l'streamer i creador de contingut en català amb més seguidors i més vist a la plataforma Twitch.

El Circuit Urbà de Manresa (Manresa Street Circuit) estarà disponible per al videojoc Assetto Corsa, un dels videojocs més importants de la simulació d'automobilisme o simracing. La presentació del circuit es farà al canal de Twitch de Normal López aquest divendres dia 11 de novembre a les 7 de la tarda i dissabte a partir de 2/4 d'11 del matí amb l'emissió en directe de diferents especials per a l'ocasió. El circuit, en el que es poden reconèixer els carrers i elements arquitectònics de la ciutat, es podrà descarregar dissabte a la plataforma Race Department. Tots els aspectes relacionats amb el circuit circulen a xarxes socials amb l'etiqueta #ManresaGP.

El Circuit Urbà de Manresa, o Manresa Street Circuit, és el primer circuit urbà de l'Estat que és fictici, però que està dibuixat sobre un traçat realista. Amb poc més de 5,3 quilòmetres i 28 corbes, és un traçat estret i exigent per a les persones que hi vulguin jugar. Això és així ja que s'ha procurat respectar la distribució urbana per a què el circuit sigui fidel i reconeixible amb la realitat urbanística de la ciutat, malgrat que hi hagi algunes corbes, sobretot algunes rotondes, que han estat modificades per poder respectar les mides reglamentàries d'un circuit real. Aquesta fidelització amb la realitat fa que el Circuit Urbà de Manresa sigui desafiant i una delícia per als amants dels circuits de vella escola, a l'estil del Circuit de Mònaco, Montjuïc o Macau. Gràcies a la creació d'aquest circuit virtual totes les persones que ho vulguin podran córrer amb qualsevol cotxe de carrer, esportiu, monoplaça o Fórmula 1 pels carrers més emblemàtics de la ciutat.

Les persones que estiguin subscrites al canal de Twitch LopezNorman44 podran testar el circuit el divendres dia 11 de novembre. El circuit es podrà descarregar a partir de dissabte a la plataforma Race Department.

Aquelles persones que desconeguin com instal·lar circuits o modificacions al joc, Normanj López ha elaborat un tutorial a Youtube de com fer-ho.
 

El Fórmula 1 passant a tocar de la Fàbrica Nova Foto: Gedi Media


També amb simuladors professionals
Córrer amb qualsevol cotxe al Circuit Urbà de Manresa amb un equipament professional de simracing amb sistema de moviment serà possible a AFK Virtual Events, a Sant Joan de Vilatorrada. L'empresa bagenca serà patrocinador principal del circuit i oferirà a les seves sessions de simracing la possibilitat que joves i grans provin l'asfalt del circuit manresà.

Així doncs, amb aquesta col·laboració entre LopezNorman44 i AFK Virtual Events, qualsevol persona, tingui o no la possibilitat de provar el circuit al seu ordinador, podrà fer-ho en unes condicions de pilot professional, amb un simulador amb components professionals i un seient amb sistema de moviment, que permetrà als usuaris experimentar de la forma més fidedigna com seria aquest circuit.
 

L'«streamer» manresà Norman López Foto: Gedi Media


Tot va començar com un mem
Després de llegir la notícia on Madrid deia que a partir del 2026 volia acollir el Gran Premi d'Espanya de F1 amb un circuit urbà, Norman López es va plantejar que "si Madrid pot acollir la F1 amb un circuit urbà, per què no Manresa?". Dibuixat sobre el mapa el circuit, seguint les normatives actuals de la FIA, el creador de contingut va decidir posar fil a l'agulla per a fer-lo realitat al món virtual, i així experimentar com seria un fet que a la vida real és pràcticament impossible.

El circuit ha estat elaborat per la productora de Norman López, GediMedia, amb la col·laboració dels dissenyadors 3D Markk_editor (que ha fet la Seu i la Fàbrica Nova) i Martí Sugranyes (que ha fet la Carpa del Riu).

Un mes i escatx després, es publica de forma gratuïta el Manresa Street Circuit per al videojoc Assetto Corsa per a ordinador. Això ha sigut possible després que durant un mes dotze beta testers hagin ajudat a l'equip de Norman López a corregir errors al circuit. Es van rebre més de cinquanta sol·licituds per ser provador oficial.